Nu är vi färdiga med rekryteringen av VD för Lulebo!

Erik Öhrling, ny VD för Lulebo från andra halvan av januari 2020.

47-årige Erik Öhrling, som närmast kommer från posten som VD för det kommunalt ägda renhållningsbolaget Lumire, tar över ledningen av Luleås allmännyttiga bostadsföretag under andra halvan av januari 2020.

”Rekryteringsgruppen, som har bestått av mig själv samt ytterligare tre ledamöter i bolagets styrelse, har haft en tuff men rolig uppgift” säger Kent Ögren, styrelseordförande i Lulebo, och fortsätter: ”Vi har jobbat snabbt och effektivt, med sökaren inställd på ett tydligt mål, och vi är förstås mycket glada och nöjda över att kunna berätta att vi nu har en överenskommelse med en erfaren och driven person som gillar utmaningar och som passar perfekt för jobbet! Lulebo står inför en period som, bland annat, kommer att kännetecknas av omfattande underhållsarbeten. Erik och hans bakgrund och tidigare erfarenhet av exempelvis underhållsfrågor, kommer att bli en stor tillgång för bolaget i detta arbete.”

Snabba fakta om Erik Öhrling

  • Examen vid Luleå Tekniska Universitet 1997 – civilingenjör väg och vatten.
  • Certifierad expert inom området underhåll.
  • VD för Lumire sedan 1 september 2015.
  • Tidigare produktionschef vid BillerudKorsnäs AB i Karlsborgsverken med ansvar för hela produktionsprocessen, från virkesintag, via massa- och pappersproduktion till utlastning.
  • Flera års erfarenhet av olika ledande befattningar, bland annat som teknikchef, och arbete med underhållsutveckling inom Vattenfall Service.
  • Bosatt i Luleå, tillsammans med familjen.

”Jag har trivts otroligt bra i min roll och med verksamheten och människorna på Lumire men efter drygt fyra år på jobbet har det blivit dags för mig att gå vidare.” säger Erik Öhrling. ”Jag ser fram emot mitt nya uppdrag och tror och hoppas att det blir en riktig utmaning. Det ska också bli roligt att, för första gången, jobba med frågor som verkligen knyter an till min utbildning. Mina nya medarbetare kommer att märka att jag som ledare och kollega är rak, ärlig och väldigt målfokuserad – och när människorna är med kommer vi också att nå resultaten.” lovar Erik Öhrling.

Källa: Lulebo