Index Braille vinnare av The Arctic Sweden International Business Award

Björn Löfstedt Index Braille jublar vid mottagandet av priset.

Årets mottagare av det internationella priset ”The Arctic Sweden International Business Award 2017” tilldelas Index Braille i Gammelstad som genomfört remarkabla exportsatsningar och därigenom bidragit till att sätta vår region på den internationella kartan.

Juryns motivering för årets pristagare lyder:
”Med en mycket stark exportutveckling, tydlig social profil och en produkt som behövs långt utanför Sveriges gränser, är årets vinnare av The Arctic Sweden International Business Award ett världsledande företag som har ett socialt engagemang samt tar hänsyn till människor och miljö. Genom att använda ny teknologi för att hjälpa synskadade världen över, bidrar företaget att profilera regionen och därmed sätta Arctic Sweden på den internationella kartan. Årets vinnare av The Arctic Sweden International Business Award är: Index Braille AB”.
-Index Braille är ett företag med exceptionella produkter och har en tydlig exportstrategi nått framgångar på den internationella marknaden. 97% av deras omsättning kommer från export, säger Susanne Wallin, vd Norrbottens Handelskammare som delade ut priset i går kväll på Business Evening i Luleå. Företaget är en förebild och en värdig vinnare av The Arctic Sweden International Business Award 2017, säger Susanne.
Index Braille tillverkar och säljer blindskriftsskrivare och är världsledande inom deras segment. Företaget använder ny teknologi för att hjälpa synskadade världen över. 97% av företagets omsättning går på export till framförallt länder utanför Europa. Deras produkter har högteknologisk höjd men är väldigt enkla och lättillgängliga för alla människor oberoende land, vilket är en förutsättning för export. I Gammelstad har de 15 anställda och de anställer individer oberoende kön, från olika nationaliteter och med funktionsnedsättning. Läs mer om företaget: indexbraille.com

För mer information kontakta:
Nina Rismalm, kommunikationsansvarig, Norrbottens Handelskammare, nina@north.cci.se
0920-45 56 67.

The Arctic Sweden International Business Award
Mottagare av ”The Arctic Sweden International Business Award” tilldelas ett norrbottniskt företag som har genom export, import eller internationella investeringar utvecklat sin verksamhet med god lönsamhet senaste tre åren. Företaget har bidragit till utveckling som har stärkt Norrbottens tillväxt, tagit hänsyn till hållbarhet, jämställdhet, mångfald i deras arbete och engagemang. Priset delades ut av Norrbottens Handelskammare under Business Evening i Luleå den 11 maj 2017.

Källa: Norrbottens Handelskammare