Max delar ut 350 000 nya barnböcker

I Maxboxen kommer under mars månad 350 000 böcker delas ut.

Med start den 1 mars och en månad framåt kommer rekordmånga barnböcker delas ut på Max för att inspirera fler barn att upptäcka glädjen med att läsa. För sjätte gången sker det i samarbete med B. Wahlströms förlag.

– Vi är väldigt glada över att varje år fortsätta sprida läsglädje till våra unga gäster. Lässtunderna jag har med mina barn värdesätter jag mycket och jag hoppas att vi på Max kan locka fler barn till böckernas värld, säger Christoffer Bergfors, Sverigechef på Max.

Samarbetet med B. Wahlströms är en del av bokförlagets läsfrämjande satsning ”Läsglädje”. Det är ett större projekt som initierades år 2013 och som sedan dess har verkat brett för att skapa läslust hos barn och unga. Max har en lång historia av att låta barnböcker vara en del av Maxboxen och mer än två miljoner böcker har genom åren delats ut. Sedan 2014 sker det i samarbete med B. Wahlströms. 350 000 barnböcker kommer under mars delas ut i 107 restauranger. Böckerna passar både för högläsning för små barn eller för barn som har börjat läsa själva.

– Vi har en lång tradition av att verka i läsglädjens tjänst och vi är otroligt glada över den fortsatta satsningen på läsning tillsammans med Max. Det här är ett sätt för oss att nå familjer över hela landet med bra böcker för barnen och vi hoppas kunna bidra till många trivsamma lässtunder, säger Jenny Zunko, PR- och kommunikationsansvarig på B. Wahlströms.

Från den 1 mars till den 31 mars delas följande barnböcker ut på Max:

”Alexander och världens affär” av LG Nilsson och Cecilia Johansson, ”Saga på ridläger” av Pia Hagmar och Maria Källström, ”Leo och datorspelet” av Christina Lindström och Kajsa Lind, och ”Min första fågelbok” av Anja Baklien.

Källa: Max, pressmeddelande