Max etablerar restauranger i Polen

Richard Bergfors, VD, Max Hamburgerrestauranger.

Max Hamburgerrestauranger öppnar sin första restaurang i Polen i september 2017. Ytterligare två restauranger beräknas öppna i slutet av 2017. Satsningen på lång sikt är att etablera cirka 200 restauranger i landet. De första restaurangerna ägs och drivs av Max. Franchising kan bli aktuellt för kommande restauranger.
  – Polen är en spännande marknad med utvecklingspotential för restaurangkedjor som Max, säger Richard Bergfors, VD på Max. Vi har haft siktet inställt på Polen under en längre tid och nu är marknaden mogen för en kedja med premiumburgare. Vi har också fått tillgång till flera attraktiva lägen som är rätt för Max.

Den 1 september öppnar den första restaurangen i shoppingcentrumet Galeria Dominikańska i centrala Wrocław. Nästkommande öppningar sker i Warzawa och Gdańsk. De första restaurangerna öppnas i egen regi, men det kan bli aktuellt vid kommande etableringar att dessa drivs som franchise. Sedan oktober 2016 utbildas blivande polska restaurangchefer på plats i Sverige. Under sommaren kommer biträdande restaurangchefer genomgå sin träning.

Det finns redan flera internationella hamburgerkedjor i Polen och ett antal lokala. Att Max öppnar i Polen har mötts med intresse på den lokala marknaden och ses som en positiv utmanare till de etablerade kedjorna.
– Det är alltid en utmaning att etablera sig på en ny marknad, säger Richard Bergfors. Det tar tid att skapa relationer till gästerna. Därför är det här en långsiktig satsning där vi kommer att ta med oss våra värderingar från Sverige där passion för smak och kvalitet är högsta prioritet.

Max kommer att servera sina signaturrätter på den polska marknaden, men även anpassa menyerna till de lokala smakpreferenserna. Max kommer även att klimatkompensera för all verksamhet i Polen.

Källa: Max Hamburgerrestauranger