Byggföretaget Edito fem år och nya rekord

Erik Ranängen VD och Anders Hellgren, arbetschef på plats - projekt Alcatraz.

Det Piteåbaserade byggföretaget Edito växer så det knakar. Förra året dubblerade man omsättningen och företaget ser ljust på framtiden.
Nu bygger Edito upplevelsecentret ­Alcatraz som ska bli Norrlands största upplevelsecenter, det ska bli 9 000 kvadratmeter fyllt av aktiviteter med allt från spa, konferenslokaler, restauranger och caféer, evenemang, mässor, gokart, paintball till lasergame. Uppdraget är företagets hittills enskilt största uppdrag men de har också flera andra pågående projekt och ligger i startgroparna för att bygga en större industrihall i Piteå och för att bygga ut Outinens potatisfabrik i Haparanda.
   – Det är många som efterfrågar våra tjänster och vi har massor att göra. Marknaden är god och vi ser stora möjligheter att fortsätta att expandera. För att säkerställa att vi fortsätter att hålla hög kvalitet har vi förstärkt vår organisation och anställt fler medarbetare. Vi fyller fem år i år och vi börjar bli riktigt varma i kläderna, säger VD Erik Ranängen.

Företaget har sedan starten med två anställda i Piteå vuxit till att sysselsätta 40 personer som är verksamma i hela Norrbotten. Företaget arbetar mycket med att utveckla sin verksamhet för att öka kundnytta och effektivitet. Bland annat införs just nu verksamhetssystemet LEAN i byggprocessen. Företaget deltar också i ett projekt där 90 studenter som läser industriell ekonomi på LTU i mindre grupper nagelfar verksamheten i syfte att utveckla och att hitta smartare lösningar. 

Edito Bygg och Entreprenad startade i Piteå 2013. ­Företaget har verksamhet i hela Norrbotten och syssel­sätter 40 personer. Edito utför alla typer av bygg och ­entreprenaduppdrag.