Nöjda utställare under Nolia Springtimes andra dag

Nolia Springtime är den familjevänliga mässan på en av de vackraste platserna i Bottenviken - Toranda World i Torneå.

Internationella mässan Nolia Springtimes andra dag på Toranda i Torneå såg ökad tillströmning av besökare, ännu en dag av vackert väder och flera nöjda utställare.

– Intresset för produkterna har varit stort, speciellt åkgräsklipparna, säger Pontus Kallioniemi är utställare från Elon och Bolists butik som ligger i Haparanda.

Under andra dagen på Nolia Springtime fanns fler besökare på plats än under fredagen och intresset var stort för modevisningen. Det var en stor skara i varierad ålder som tog chansen att bland annat ta del av det senaste modet från La Perle.

Det var också många som såg torndelask musik med Hans Nodsten och hans band. Publiken släppte loss rejält då det blev spel på tvättbräda men också till spexandet och den tornedalska humorn som lockade till många skratt.

Flera av utställarna var nöjda med dagen. En av dem är Thomas Häggström som arbetar som säljare på Härjedalskök. De har både finska och svenska säljare på plats och bedriver försäljning på både finska och svenska marknaden.

– Därför är Nolia Springtime en bra handelsplats att träffa kunder på, säger Thomas Häggström.

Syftet med deras mässbesök är att visa sina produkter och boka hembesök för att kunna ge bra och kreativa förslag på både färdiga och skräddarsydda köksinredningar. Under mässan har de bokat mest besök på den svenska marknaden i bland annat Luleå och Boden. Nästa mässa de deltar på är Stora Nolia där de hoppas på många kundkontakter.

Ponuts Kallioniemi är utställare från Elon och Bolists butik som ligger i Haparanda. De visar produkter från Stiga och Stihl, vilka inte är etablerade varumärken på den finska sidan.

– Vi vill skapa intresse för produkterna och få finska kunder komma till vår butik i Haparanda. Intresset för produkterna har varit stort, speciellt åkgräsklipparna. Framtiden får utvisa om mässdeltagandet gav önskad effekt, men jag är positiv, säger Pontus Kallioniemi, säljare hos Elon och Bolist i Haparanda.

En annan utställare som dessutom visar upp det senaste inom innovationer är Corrotech AB.

Erkki Hurtig arbetar på företaget som både finns i Finland och i Sverige. Han visar bland annat upp en underhållsfri dörr designad i samarbete med studenter från LTU. – Vi visar produkterna och hoppas på en uppvisad effekt efter mässan med fler beställningar av våra produkter, säger Erkki Hurtig.

Nolia AB:s vd, Tommy Abrahamsson, var nöjd med dagen.

– Det är jätteviktigt för oss att både utställarna och besökarna är nöjda, därför är vi på tårna inför söndagen för att ge alla en så bra upplevelse av mässan som möjligt, säger Tommy Abrahamsson på Nolia AB, som arrangerar mässan tillsammans med Toranda Event.

För mer information, kontakta

Tommy Abrahamsson, vd Nolia AB

+46 (0)90 888 86 02

+46 (0)70 588 27 77

tommy.abrahamsson@nolia.se