Första numret av Business Norrbotten

Monica Stubé, Boden Gratistidning och erfaren egen företagare. Foto: Olle Liljestrand.

I veckan kom det första numret av Business Norrbotten, en näringslivstidning som bevakar hela länet!   

   Kanske känns vissa delar av innehållet bekant? Inte så konstigt, tidigare gjorde vi Företag & Framtid, men nu satsar vi ännu hårdare och byter i samband med det namn.

Hallå där, Monica Stubé – själv erfaren företagare och som nu jobbar med Business Norrbotten tillsammans med ansvarige utgivaren Peder Gidlund och de övriga på Norrbotten Gratistidning. Berätta lite mer om tidningen!

   Vi riktar oss till näringslivet, handeln och ja, företagare över lag!

Vi kommer ut fyra gånger per år och når verkligen ut till Norrbottningarna, med över 100 000 exemplar varje gång. Det som känns extra roligt är att vi satsar framåt och inte ser några hinder.

   Jag håller med. Och det som ligger mig mycket varmt om hjärtat är att vi är 100 procent lokalt ägda och närproducerade. Vi skickar inte pengar till någon storkoncerns kassa i södra Sverige – det känns jätteviktigt, säger Peder Gidlund.

Från och med andra numret – som kommer ut vecka 20 – ska ett tydligt tematänk också genomsyra tidningen. Vecka 20 är inriktningen ”After Work” och nätverkande.

   För mig ligger Business Norrbotten väldigt nära den jag är. Jag har jobbat med eget företag i 13 år och kommer från en företagarfamilj. Att kunna jobba med det här och få träffa nya företag från hela Norrbotten känns kanon, säger Monica Stubé.

Hon återkommer flera gånger till målsättningen att få med alla ”hörn” av Norrbotten i tidningen.

   Det händer så enormt mycket i länet. Det är viktigt att få med alla. Titta bara på hur mycket som händer exempelvis i Arjeplog, Arvidsjaur och Malmfälten, men som sällan lyfts fram. Det är enormt mycket ”business” i länet av olika slag.

Framsida Business Norrbotten vecka 11.

Förutom pappersupplagan av Business Norrbotten publiceras nyheter också på webbsajten Norrbotten.com.

Hur tror du att Business Norrbotten ser ut om två år?

   Då tror jag att vi har blivit ännu bättre och ännu större.

   Vi ser som sagt inga hinder och kommer att satsa på det här, säger Monica Stubé.

Text: Hans L Olofsson