Håkansson ny ordförande för Filmpool Nord

Lennart Håkansson.

Lennart Håkansson är ny styrelseordförande för Filmpool Nord. Ny i bolagsstyrelsen är också Pär Jonsson, tidigare näringslivschef i Älvsbyns kommun.
– Filmpool Nord spelar en viktig roll för de filmskapare och företag som är verksamma i filmbranschen i Norrbotten. Och verksamheten betyder också mycket för näringsliv och samhällsutveckling i Norrbotten, både direkt och indirekt, inte minst för besöksnäringen. Filmpool Nord är mitt inne i en spännande resa i en filmbransch i förändring. Det är jätteroligt att få vara med och arbeta med detta, säger Lennart Håkansson.

Lennart Håkansson är redaktör och ansvarig utgivare för Affärer i Norr och har ett förflutet som bland annat chefredaktör och tidningschef för NSD och Dala-Demokraten samt som journalist på Sveriges Radio. Han efterträder Jan Palo som självmant avsade sig sina uppdrag efter 17 år i styrelsen varav de nio senaste som ordförande.
Inför årsstämman valde även Eva Quist, Arjeplog att ställa sin plats i Filmpool Nords styrelse till förfogande. Årsstämman valde Pär Jonsson, avgående näringslivschef i Älvsbyns kommun, till ny ledamot.

Filmpool Nords styrelse från och med årsstämman 18 april 2017:
Lennart Håkansson, ordförande
Sonia Harr, chef Folkets Hus Boden
Clas Gunnarsson, filmdistributör Scanbox Göteborg
Ingrid Bergman, fd filmkonsulent Film i Västernorrland Sundsvall
Pär Jonsson, Älvsbyn

Källa: Filmpool Nord