Bilbolaget ska bli ännu starkare i Norrbotten

Eriksson bil och Nordiska bil seglar nu under gemensam flagg – Bilbolaget. Och även om det är en utmaning att plocka in två starka varumärken under ett tredje tror vd:n Roger Edholm att det stärker verksamheten i Norrbotten.
   Det känns som ett naturligt steg. I förlängningen blir det en enorm förbättring för kunderna, säger Roger Edholm, vd för Bilbolaget Norrbotten.

Ihopslagningen känns som ett naturligt steg och en enorm
förbättring för kunderna tycker Roger Edholm, VD.

En av de starkaste fördelarna med ett gemensamt varumärke är enligt Roger Edholm att det ger en helt annan förhandlingssituation gentemot generalagenterna.
   – Det är klart att det blir skillnad om vi i Bilbolaget gemensamt talar om 1000 nya bilar från en generalagent, eller som har varit fallet för oss tidigare, kanske 250 eller 300 bilar. Det blir ett klart större intresse kring att hjälpa till från generalagentens sida, säger Roger Edholm.

Internt innebär sammanslagningen också flera fördelar.
   – Nordiska bil har haft en nivå till med chefer jämfört med Eriksson bil, och en starkare stabsfunktion. Det är något organisationen i Malmfälten kan dra nytta av nu. Sen blir det så klart kostnadsbesparande att bara ha en vd, en kontroller, en försäljningschef och liknande.

Bilbolaget är det varumärke ägaren Persson Invest använder på flera orter, från Umeå och söderut. Eriksson bil och Nordiska bil placeras under Nordiska bils tidigare organisationsnummer, då storleken annars blivit svårhanterlig.
   – Vi finns i dag på sju orter i Norrbotten om man räknar med biluthyrningen i Arvidsjaur. Om vi skulle lägga det till Bilbolagets verksamhet i exempelvis Umeå, Örnsköldsvik och Östersund skulle det bli för stort. På det här sättet får vi fördelarna av det gemensamma varumärket och en effektiv organisation.

Nu pågår den stora processen kring att byta ut allt material där de gamla företagsnamnen syns.
   – Visst är det en utmaning, det ska bytas ut profilkläder, allt material där vi syns i marknadsföring, det ska göras en gemensam hemsida, takskyltar ska bytas, med mera. Vissa av sakerna måste vi göra provisoriskt, som med takskyltarna. De går inte att byta när det är mycket snö, men i övrigt har vi bra koll på allt som ska ske, säger Roger Edholm.

Hur ser han då på att ta två varumärken som är mycket starka i Norrbotten, och slå ihop dem under ett namn som inte sedan tidigare är känt i länet.
   – Det är väldigt spännande och absolut en utmaning. Samtidigt pågår det mycket i branschen och vi måste hela tiden tänka på hur vi ska kunna utveckla vår verksamhet. Det här är ett stort steg i den riktningen, och det kommer att ge stora fördelar både för oss själva och för kunderna. 

DELA
Föregående artikelLucka 17…
Nästa artikelLucka 18…