Skellefteå airport lockar med gratis bilparkering

FOTO: Robert Lindberg

Skellefteå airport konkurrerar om resenärerna med flygplatserna i Luleå och Umeå. Senaste lockbetet – gratis bilparkering.
– Med införandet av gratis parkering är förhoppningarna att locka ännu fler nya resenärer och därmed skapa ett brett passagerarunderlag för samtliga flygbolag på Skellefteå Airport, säger Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport.

Skellefteå Airport har sedan 2009 vuxit med 75 000 resenärer. Ansvariga är övertygade om att det finns potential för ytterligare ökning och siktar på nya passagerarrekord.
Numera trafikeras sträckan Skellefteå – Arlanda av två bolag; SAS och Norwegian. Under året är cirka 100 charteravgångar planerade.
Närheten till Umeåregionen, Arvidsjaur/Arjeplog och Fyrkanten (Piteå, Älvsbyn, Boden, Luleå) gör Skellefteå airport till ett tänkbart alternativ för många. Skellefteå airport frestar med gratis bilparkering från och med den 1 juni. Det sänker den totala resekostnaden med en rejäl slant. Åtminstone för dem som reser bort flera dygn eller ännu längre tid.

Erbjudandet gäller på den nuvarande charterparkeringen som öppnas upp för samtliga resenärer. Charterparkeringen byggs även ut.
– Vi fortsätter att göra livet enklare för våra resenärer, och gläds åt att det blir gratis parkering i anslutning till flygplatsen, säger Anders Wahlström, försäljningschef SAS Sverige.
Gratisparkeringen ska kompensera resenärerna för en eventuell flygskatt.
– I och med att vi inför möjlighet till gratis parkering så lindrar vi den effekten och ger därmed våra flygbolag bättre överlevnadsmöjligheter, vilket är avgörande för Skellefteåregionens tillväxt, säger Robert Lindberg, vd, Skellefteå Airport.
Initiativet välkomnas även av Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.
– Att erbjuda resenärer gratis parkering på Skellefteå flygplats är oerhört generöst och underlättar betydligt för de som ska ut och resa, tycker hon.
Den terminalnära parkeringen där motorvärmare och självriskeliminering ingår samt korttidsparkeringen kommer som tidigare att vara avgiftsbelagd.
Källa: Skellefteå airport