Pirayor i Klubbvikens hamn

Pirayor kommer att övervaka vem som betalat sin båtplatsavgift i Klubbviken.
–  Med denna lösning kommer man enkelt kunna planera sin semester och boka plats i förväg, ingen ska längre behöva stressa till en hamn för att platserna inte ska vara fullbokade, säger Tobias Ekevind, koncern-VD för OnlineMarina.

Pirayan är enkelt uttryckt ett öga på en brygga eller pir som övervakar båtplatserna. Genom en patenterad lösning som känner av om det finns en båt på plats och att båten ligger i sin naturliga position.

Genom en avancerad mjukvara kommer dessutom platser att kunna bokas och betalas i förväg via en internetbetalning på onlinemarina.se. Pirayan kommer signalera om platsen är bokad och betald eller ledig. Via hemsidan (som även kommer bli en app) kan alla båtturister se antalet lediga platser i varje hamn som är ansluten till OnlineMarina.

Klubbviken i Luleå är först med den nya tekniken.
– Vidare kommer hamnarna få betydligt mindre administration kring båtplatserna och en förskottsbetalning redan innan gästen anländer. Till hösten och våren ligger det fina i produkten att båtägarna blåsiga dagar inte behöver oroa sig om båten ligger som den ska, detta kommer Pirayan hålla koll på och meddela om så inte är fallet, förklarar Tobias Ekevind, koncern-VD för OnlineMarina.

Produkten är ett samarbete med den stora mjukvaruleverantören Atea och den marint kompetenta tekniska leverantören Sensact AB.

-Intresset på produkten är enorm och alla man pratar med inom den marina miljön inser behovet av produkten. Vi har dock varit tvungna att bromsa oss i försäljningen innan produkten finns på plats. När vi nu levererar till den första hamnen är det fritt fram att börja beställa, säger Martin Bröms, grundare av företaget och VD för det rörelsedrivande bolaget OnlineMarina Sweden AB.

 

Källa: OnlineMarina Sweden AB