Universitetsinkubator rankad som en av världens främsta

Kristina Öhman och Jens Lundström, ABI

Arctic Business Incubator, ABI, har rankats på sjunde plats i kategorin ”Top University Affiliated Business Incubator”, en inkubator nära knuten till universitet som skapar tillväxt och ger mervärde för samhället i regionen.

– Att vara topprankad i världen visar på att vi här i norr ligger i framkant och det är grymt kul. Vi har mycket att tacka Luleå tekniska universitet som är en viktig motor i regionen, säger Jens Lundström, vd för ABI.

Tog emot priset i Kanada

Bedömningen som UBI global gjort grundas på en stor jämförande undersökning med intervjuer av deltagande inkubatorer. Priset presenterades och delades ut i natten mot fredagen i samband med World Incubation Summit i Toronto, Kanada. Kristina Öhman och Jens Lundström från ABI var på plats för att ta emot utmärkelsen.

Några exempel på bolag från ABI som sticker ut extra är Netrounds, Satmisson och Behaviosec. Undersökningen visar att ABI-bolagen, efter ett år på egen hand, har 13 procent högre överlevnadsgrad än det globala genomsnittet och 21 procent högre än det europeiska. Efter fem år är motsvarande siffra 27 procent globalt och 25 procent för Europa.

 Detta inlägg finns i sin helhet på LTU Business hemsida https://www.ltu.se/org/LTU-Holding/LTU-Business/Nyheter