Corona-sheriffen vaktar över Western Farm i sommar!

Corona-sheriffen håller koll på smittan i Shadow Creek med sin avstånds-käpp.

Smittan har även nått Western Farm och Shadow Creek utanför Boden. Men med stor försiktighet och en sträng sheriff har arrangörerna bakom anläggningen bestämt sig för att hålla öppet i sommar trots Corona.

– Ja, det är ju speciella tider, även för en västernstad, men vi har hittat ett sätt att hålla öppet som blir tryggt och säkert för alla. Största delen av våra aktiviteter sker trots allt utomhus, säger Joel Stenvall, en av delägarna till Western Farm.

Den 8 juli öppnar man grindarna och håller öppet i fyra veckor, onsdag till söndag, 11.00 till 17.00.

Det kommer att bli spontana aktiviteter och uppträdanden, men inget som kommer att dra stora folksamlingar.

– Besökarna kommer absolut inte att mötas av en spökstad, tvärt om. Även om det stora showerna uteblir så kommer det finnas cowboys och andra filurer där. Det kommer att bli bankrån och ett och annat överfall. Och plötsligt är det någon lösdrivare som inte respekterar reglerna kring smittan och då kan det bli tuffa tag med sheriffen, då kan det bli fängelsehålan. Sheriffen i Shadow Creek kommer tillsammans med sitt team av vice sheriffer ansvara för att Folkhälsomyndighetens regler respekteras. Och det blir 1879-års lagbok som gäller, flinar Joel Stenvall och fortsätter.

Western-boenden i olika former

Utöver ponnyridning, hö-hoppning, skjutbanor, hästar, grisar, kalvar, höns och kaniner samt flera andra aktiviteter, kommer även flera av serveringarna och de olika boendeformerna att hålla öppet.

– Ja, vi har flera roliga paketlösningar för boende, allt från de enkla slafarna i Cowboy Inn till full hotellstandard i Villa West. Att bo i en västernstad är något alla borde prova på. Och givetvis städas dessa boenden extremt noga i dessa tider, konstaterar Joel.

Betala vad du vill med ”The Lucky Luke Swish”

Det som är helt nytt för detta år är att besökaren själv bestämmer inträdet.

– Vi kände att vi ville göra något unikt när det gäller inträde och avgifter. Man får som besökare själv bestämma vad man tycker det ska kosta att besöka oss. Att driva Western Farm kostar givetvis pengar, men det är så speciella tider nu, och vi ville inte att det skulle vara en kostnadsfråga i första hand om och när man vill besöka oss. Vi tänker lite ”support your local cowboy”. Vi vill att besökarna drar sin smartphone ur fickan lika snabbt som Lucky Luke drog sin revolver. Det är ju därifrån ordet swish kommer, det är ljudet som uppstod när han drog sin Colt, skrattar Joel.

Källa: Western Farm

Inlägget Corona-sheriffen vaktar över Western Farm i sommar! dök först upp på Boden Gratistidning.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Gratistidning - Näringsliv hemsida http://boden.gratistidning.com/