I Bolognesi utökar med butik

Makarna Roberto och Simonetta flyttade från Bologna i norra Italien och startade rörelse i Boden. Fredag 6 december öppnas delikatessbutiken.

I Bolognesi startade upp i ett 60-talshus på Sanden i Boden av Roberto och Simonetta Barbieri. De har byggt upp ett eget pastakök efter konstens alla regler och det har blivit uppskattat av kunder i Boden men även i Luleå. Nu tar man nästa steg och öppnar även en butik i huset – premiär fredag 6 december som fortsätter även på lördag 7 december.

Paret använder ricotta, parmesan och speciellt mjöl från Italien och är annars noga med att välja lokala producenter för så mycket som möjligt, som grönsaker och ägg.

– Vi har ett speciellt mjöl som är typiskt för italiensk pasta. Det är inte som vanligt vetemjöl utan grövre. Alla andra produkter vi använder är lokala, som kött och andra råvaror. Vi tycker om att kunna använda produkter härifrån Norrbotten, säger Simonetta Barbieri till sajten Norrbottens Affärer.

Både restauranger och privatpersoner kan beställa pasta från I Bolognesi. Två dagars framförhållning behövs dock för att Roberto och Simonetta ska kunna erbjuda färska råvaror. De har bl a ett samarbete med Tages i Piteå, Färgaregatan Sött & Salt i Boden och Sörbyn Turism Center & Konferens.

– Vi är stolta att över att ha flyttat hit och startat företaget. Det är lugnt och fint i Norrbotten jämfört med det höga tempot i Italien. Men nu vill vi gärna ha fullt med folk när vi har premiär i vår nya butik, säger Roberto Barbieri och skrattar lite.

I Bolognesi erbjuder Catering till företag och nu i juletider är deras julkorgar en populär produkt. Är man sugen att provsmaka ostar och charkvaror erbjuder man fri provsmakning på fredagar. Fram till den 18 januari kommer man också ha lördagsöppet mellan 10-16.

Källa: I Bolognesi

Inlägget I Bolognesi utökar med butik dök först upp på Boden Gratistidning.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Boden Gratistidning - Näringsliv hemsida http://boden.gratistidning.com/