Norrbotten Gratistidning fortsätter satsa – bättre distribution & tryck från hösten

Peder Gidlund, ansvarig utgivare för Norrbottens Gratistidningar, ser fram emot en spännande höst.

Från och med vecka 32 kommer alla Norrbotten Gratistidnings produkter att tryckas på lokalt ägda Norrans tryckeri i Skellefteå. Samtidigt tas distributionen över av Postnord.

– Det är två starka partners som vi nu väljer att gå över helt till. Vi väljer på det sättet att gå bort från att använda Norrköpings-ägda Norrbottens media för tryck och distribution, säger Peder Gidlund, ansvarig utgivare.

Peder Gidlund berättar att det råder medvind för gratistidningarna, inte minst i Norrbotten. Kunderna ser att den breda distributionen med det stora antalet läsare ger en tydlig effekt på annonseringens genomslagskraft.

– Kunderna är eniga. Det vi erbjuder är attraktivt, och att vi faktiskt ser de tryckta tidningarna som en hörnsten i det vi gör och väljer att satsa på papperstidningen när andra skär ner är en styrka, samtidigt som vi ökar vår närvaro i digitala medier, säger han.

Läsarna kan också se fram emot en ”rivstart” vecka 32, när de nya samarbetena träder i kraft.

–Vi fortsätter satsa hårt på våra produkter med flera intressanta nyheter under hösten och vi kommer att fortsätta göra det som krävs för att vara kundernas förstahandsval för lokal annonsering, säger Peder Gidlund.

Källa: Norrbotten Gratistidning, gratistidning.com