Nyrenoverade Stora Coop i Kiruna invigs den 10 december

Stora Coop i Kiruna har renoverats och miljöanpassats för att skapa framtidens stormarknad.

Coop Norrbotten har investerat över 400 miljoner i sitt butiksnät för att skapa en upplevelse utöver det vanliga. Nu är storsatsningen på Stora Coop i Kiruna redo att invigas den 10 december och samtidigt ger vi Kirunaborna möjligheten att e-handla och hämta sin mat hos oss.

– Vi har satsat stort i Kiruna och vi har investerat 35 miljoner i stormarknaden för att skapa framtidens stormarknad. Kiruna är en av våra viktigaste marknader och nu har vi tryggat framtiden för Stora Coop och stärker handelsområdet för lång tid framåt. Vi tror på Kiruna och stärker vår position genom denna storsatsning, säger Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg.

Satsningen innebär både en fräschare och modernare stormarknad för kunderna, men samtidigt också en stormarknad med ett betydligt mindre klimatavtryck. Stormarknadschef Anders Stenmark berättar om butikens hållbara förvandling.

– Vi har utökat antalet kylar och frysar och bytt ut det befintliga beståndet till miljövänligare alternativ. Vi har också investerat i en ny toppmodern ventilation och totalt kommer vi att minska klimatavtrycket med drygt 30 procent.

Utöver detta har det hänt många spännande saker som kommer till glädje för våra kunder och medlemmar.

– Vi kan nu erbjuda en manuell fiskdisk och ett utökat sortiment av frukt och grönsaker. Vi har fått ett fint café som erbjuder saker som kaffe, korv och mjukglass. Vi har dessutom installerat fler självutcheckningskassor och utökat utrymmet för posthanteringen, berättar Anders Stenmark.

En fräschare modernare stormarknad för kunderna är ett resultat av satsningen.

– Och i dessa coronatider känns det himla bra att kunna erbjuda våra kunder ”Coop hämta”, där man beställer mat från e-handeln på coop.se och sedan kan hämta i butiken. Det gör att vi verkligen blir en modern stormarknad.

Istället för en stor invigningsfest blir det ett mer modest firande med fina erbjudanden till medlemmarna. Anders Stenmark, som började sin roll i höstas, är tacksam över medarbetarnas jobb under stormarknadens förvandling.

– Vi har många engagerade och fokuserade medarbetare som har gjort ett fantastiskt jobb under ombyggnationen. Sen måste man också ge beröm till kunderna som också haft ett fint tålamod och varit förstående för att det har varit lite rörigt och att saker har flyttats runt.

Källa: Coop Norrbotten

För ytterligare frågor kontakta:
Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, 070- 212 68 76
Anders Stenmark, stormarknadschef Stora Coop Kiruna, 070–394 43 06

Inlägget Nyrenoverade Stora Coop i Kiruna invigs den 10 december dök först upp på Kiruna Annonsblad/Gratistidning.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Kiruna Annonsblad - Näringsliv hemsida http://kiruna.gratistidning.com/