Robert Ylitalo ansvarig för CGI:s satsning på industrin i Skandinavien

Robert Ylitalo har blivit utnämnd till Vice president Head of Manufacturing Scandinavia.

Robert har närmast varit ansvarig för CGI:s affärsutvecklingsverksamhet i norra Sverige. Nu blir han ansvarig för arbetet mot industrin i hela Skandinavien. CGI skall i långsiktiga partnerskap hjälpa verksamheter att transformera och bli datadrivna. Rollen är på strategisk nivå med fokus på dialoger med kunder och partners. 

– Det är en ära och ett riktigt spännande uppdrag och som boende i Kiruna är det extra roligt är att man utnämnts till denna tjänst som normalt är kopplat till storstäderna. I Skandinavien ligger industrin i fronten när det gäller nyindustrialisering och hållbarhetssatsningar. Mycket av det som sker här nu kommer upprepas ute i världen om några år. Industriföretagen i Skandinavien är några av de mest innovativa verksamheterna som finns och jag ser mycket fram emot att kombinera den innovationskraften med CGI:s globala leveranskapacitet och IT-kompetens, samt att även ta skandinaviska lösningar till en global marknad, säger Robert Ylitalo.

Under sin tid som ansvarig för CGI:s verksamhet i norra Sverige har Robert Ylitalo drivit affärsutveckling med kunder och drivit innovationer bland annat projektet “Hidden City” där CGI skapat en digital tvilling av infrastrukturen i Kiruna stad i samband med den stora flytten av Kiruna centrum.

Kirunabon Robert Ylitalo är också aktiv som ordförande i Gällivare Näringsliv AB.

Källa: CGI

Inlägget Robert Ylitalo ansvarig för CGI:s satsning på industrin i Skandinavien dök först upp på Kiruna Annonsblad/Gratistidning.

 Detta inlägg finns i sin helhet på Kiruna Annonsblad - Näringsliv hemsida http://kiruna.gratistidning.com/