​MAX delar ut en miljon barnböcker under 2018 – Lasse Berghagen och Katarina Ekstedt först ut med att gästa Maxboxen

Katarina Ekstedt och Lasse Berghagen gästar Maxboxen i januari med sina barnböcker.

MAX inleder 2018 med Lasse Berghagens böcker om Filippa och morfar och Katarina Ekstedts berättelser om Kaj som provar olika sporter som gåva i Maxboxen. Under året kommer totalt en miljon barnböcker att delas ut under tre månader; januari, mars och november.

 Böcker som gåva är alltid uppskattat av våra gäster; mor- och farföräldrar, mammor, pappor och barn. Det är jättekul att kunna erbjuda Katarinas inspirerande böcker om simning och skidåkning och Lasses fina historier om Filippa och morfar. Det är fyra riktigt härliga barnböcker som jag blir glad av och jag hoppas de kommer att glädja många fler, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på MAX.

Barnböcker är sedan många år en återkommande överraskning i Maxboxen. Under 2018 kommer totalt cirka en miljon barnböcker att delas ut under tre månader; januari, mars och november. Tukan förlag ger ut böckerna som delas ut i januari. Böckerna både roar, väcker nyfikenhet och öppnar upp för nya samtalsämnen: Vad kan hända när Filippa och morfar hoppar studsmatta? Hur läskigt (eller spännande) är det egentligen att lära sig att åka skidor?

Lasse Berghagen är en av våra mest folkkära artister och kompositörer. Med berättelserna om Filippa och morfar vill han skapa igenkänning hos alla mor- och farföräldrar i den stora kärleken till ett barnbarn och att kunna njuta av en mysig läsupplevelse tillsammans med barnen. Böckerna har illustrerats av Kristina Grundström.

– Jag tycker det är enastående att MAX ger barnen böcker. Hoppas de tycker att det är lika roligt att läsa om Filippa och morfar som det är för mig att skriva om dessa två underhållande figurer, säger Lasse Berghagen.

Katarina Ekstedt har hittills skrivit fyra böcker om Kaj som alla syftar till att hjälpa barn se att de kan lära sig nya saker och att det till slut blir roligt, även fast det inte kändes så från början. Samtliga böcker om Kaj har illustrerats av Thomas Olsson.

– Det känns fantastiskt att så många barn ska få chansen att läsa om Kaj och hur det är att lära sig att åka skidor eller simma. Jag hoppas att de här ”faktasagorna” om Kaj ska inspirera barnen att våga prova på nya sporter. Det kan ju ibland vara lite kämpigt och svårt till en början, men känslan när man väl klarar att ta sig ner för backen eller ta sina första simtag är ovärderlig, säger Katarina Ekstedt.

För att ge ytterligare inblick i böckernas värld och inspirera till läsande har MAX spelat in korta filmer tillsammans med författarna Lasse Berghagen och Katarina Ekstedt. Filmerna kommer att publiceras i digitala kanaler under januari.

I januari delas följande böcker ut på MAX:

”Filippa & morfar hoppar studsmatta” och ”Filippa & morfar går på tivoli”, av Lasse Berghagen och Kristina Grundström samt ”Kaj lär sig åka skidor” och ”Kaj lär sig simma”, av Katarina Ekstedt och Thomas Olsson.

Källa: MAX