​Max lanserar Grand Deluxe Umami – ett smakäventyr i stereo

Grand Deluxe Umami i två varianter - svenskt nötkött och halloumi.

Efter att ha varit borta från Max meny så kommer Grand Deluxe Umami tillbaka som kampanjburgare i ny tappning och i två varianter – svenskt nötkött och halloumi. Båda serveras med fyllig umamidressing med smak av rostad vitlök och tryffel och picklad rödlök.

– Många gäster har hört av sig och frågat när umamiburgaren kommer tillbaka och det känns fantastiskt att nu kunna erbjuda vår utvecklade Grande Deluxe Umami med nya ingredienser och smakkombinationer, säger Christoffer Bergfors, Sverigechef på Max.

Grand Deluxe Umami lanseras som kampanjburgare med säljstart den 16 mars. Den finns som två alternativ: Umami Bacon Burger, med svenskt nötkött och krispigt bacon, och Umami Halloumi. Under kampanjperioden säljs även Umami fries, som består av crispy fries, hackad rödlök och jalapeños täckt med krämig smältost och Umamidressing.

– Enligt mig är Grand Deluxe Umami en perfekt burgare, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max. Dressingen har en balanserad nyans av tryffel. Den picklade rödlöken blir en bra smakbrytning och briochebrödet passar mycket bra till. Jag tror att en positiv överraskning väntar både för dem som ätit umamiburgare tidigare och för dem som testar för första gången.

Sounds of Umami – en smak- och ljudupplevelse

Med lanseringen av den nya Umamiburgaren presenterar Max även kampanjen Sounds of Umami. Ett experiment där ljud förhöjer burgarens alla ingredienser för att nå den ultimata smakupplevelsen. Forskning visar att ljud kan påverka hur vi uppfattar smak. Till exempel förstärker höga frekvenser syrlighet och sötma medan hetta från starka kryddor förstärks av ljud med högt tempo. Umamismaken förstärks av bastoner. Tillsammans med musikproducentbyrån Plan8 har Max därför tagit fram olika ljudspår för varje enskild ingrediens i Grand Deluxe Umami.

”Sounds of Umami” presenteras på sajten soundsofumami.se och ljudspåren finns tillgängliga på Spotify och på SoundCloud där gäster kan lyssna samtidigt som de äter hamburgaren.

Kampanjen pågår mellan den 16 mars och den 17 maj. Cirkapris för hamburgaren Grand Deluxe Umami är 74 kr.

Källa: Max