Äntligen dags: Nordprofil startar produktion av byggplåt i Luleå

Jens Hardegård, vd och koncernchef Nordprofil Byggplåt AB.

Mer än ett decennium har passerat sedan byggplåt senast producerades i Luleå. Men nu kan Luleåborna köpa lokalproducerad byggplåt igen, utan mellanhänder. Nordprofil Byggplåt AB drar igång produktionen och erbjuder helhetslösningar för tak och fasad.

Under 2009 flyttade Byggplåtstillverkaren Plannja sin produktion från Luleå. Sedan dess har Luleåborna inte haft möjlighet att köpa lokalproducerad byggplåt. Men nu kommer glädjande besked. Nordprofil byggplåt AB har sedan första april etablerat sig på orten och dragit igång en produktionslinje med planen att det snabbt ska bli fler.

– Det känns roligt att kunna erbjuda kunderna ett helhetsupplägg där de beställer vår egentillverkade plåt och får hjälp med allt från rådgivning till montering. Vi har just kommit igång men det rullar på bra. Jag tror att det är mycket uppskattat, säger Jens Hardegård, vd och koncernchef Nordprofil Byggplåt AB.

Stålet kommer från SSAB (Greencoat), och med tillverkningen specialiserar sig Nordprofil på tak- och väggplåt med tillbehör. Den egna produktionen gör att de kan erbjuda unika taklösningar med stor flexibilitet.

Nordprofil har även förvärvat Bygmas grossistverksamhet inom plåtprodukter (som varit en separat verksamhet från Bygmas byggvaruhandel). Detta för att kunna ge kunderna bästa möjliga helhetslösningar. De har tagit över Bygmas lokaler på Bragegatan 2 i Luleå och driver den nya verksamheten därifrån.

– Att vi får med oss den mycket kompetenta personalen från Bygmas grossistverksamhet gör att vi har hela kedjan från produktion till leverans. Jag hoppas och tror att kunderna kommer se fördelarna med både tillverkning och försäljning direkt från oss, säger Jens Hardegård.

Andreas, Micke och Peter jobbar med produktion av byggplåt på Nordprofil i Luleå (Ronny ej med på bilden).

Om Nordprofil
Nordprofil är en av Norrlands största tillverkare av byggplåt med tillbehör. Företaget säljer tak- och fasadplåt med tillbehör, som plåtlister och beslag, takstegar, takrännor, taksäkerhet samt plåtinklädnad för exempelvis villor, maskinhallar och industribyggnader. Kundtjänsten och tillverkningen sker via dotterbolagen: Nordprofil Luleå Byggplåt AB, Johanssons plåt i Örnsköldsvik AB och Vännäs plåt AB.

Källa: Nordprofil