David Berglund till Luleå Gratistidning

David Berglund hoppar på resan med att utveckla de lokala gratistidningarna runt om i länet.

Nu är det klart att David Berglund blir ny mediasäljare hos Luleå- och Norrbotten Gratistidning. Berglund är nästa rekrytering i satsningen på att göra lokala och relevanta gratistidningar runt om i länet.

– Det blir väldigt spännande att vara en del av tidningens utveckling i Luleå. Känns även grymt kul att komma till ett sådant otroligt härligt gäng, säger David Berglund.

Fokus kommer främst ligga i Luleå och fyrkanten och den 28 januari kör David igång ordentligt. Han är taggad att rivstarta från startgroparna.

– Blir fantastiskt roligt att komma igång. Att utveckla befintliga samarbeten och skapa nya kontakter.

David är ursprungligen från Älvsbyn och har vigt större delen av sitt liv till Ishockeyn; först som spelare och nu huvudtränare för Luleå HF J16.

Tidigare har Berglund varit säljare på JC och senast möteskoordinator på bemannings- och rekryteringsföretaget StudentConsulting. Som säljare värdesätter han relationer mest.

– Alla samarbeten jag skapar ska kännas bra både för mig och eventuella kunder. Om man låser fast kunder med bindningar eller trycker på produkten för mycket tänker man otroligt kortsiktigt som säljare, säger Berglund.

Det sker en stor satsning i Luleå som är ett centrum i Norrbotten där många beslut fattas och regionkontor finns stationerade enligt Peder Gidlund, ägare och ansvarig utgivare.

– Vi jobbar med att hitta nya större lokaler och att utöka med flera personer, både säljare och ”Contentproducenter”. Det är roligt att få med David på resan och han känns klippt och skuren som en del i vår utökade satsning i Luleå och Norrbotten, säger Peder Gidlund.