Draknästet 2017

Konceptet draknästet är ett återkommande inslag för Luleå tekniska universitets studenter inom samhällsbyggande. Samma regler som i Venture Cup används och många innovativa idéer har sett dagens ljus i draknästet, detta år var inget undantag.

15 studentgrupper presenterade sina idéer för att effektivisera byggandet och de tävlandebidragen innehöll allt från renodlade uppfinningar till appar/molntjänster och återvinning. Det vinnande bidraget hörde till den förstnämnda kategorin, det vill säga en innovativ ny och konkret teknisk lösning. Mycket mer än så kan inte beskrivas här då sekretess råder.

– Det finns före detta studenter som idag lever på de innovationer som togs fram i denna tävling så vår sekretesspolicy har skärps lite för varje år, säger Lars Stehn, professor inom träbyggnad vid Luleå tekniska universitet.

Priset för det vinnande bidraget är, förutom äran, en möjlighet att träffa LTU Business och då få en djupare analys av möjligheter och risker. Där finns också chansen till finansiering av prototyper och marknadsanalys.

– Detta är årets roligaste event och något jag ser fram emot hela året. Men att gissa vem som vinner, det är jag kass på, jag har alltid fel, avslutar Lars Stehn som är mycket nöjd med årets tävling.

Tävlingen draknästet genomförs inom kursen industriellt byggande där studenter från civilingenjörsprogrammen inom arkitektur och väg- och vattenbyggnad ingår. Juryn bestod av och Birgitta Forsberg, egen företagare, Erik Söderholm, också han egen företagare samt Lisa Mujagic, LTU Business.

Fullt hus i draknästet

Ett populärt inslag i kursen Industriellt byggande är ”Draknästet” där studenter tävlar med innovativa förslag för en professionell jury. I år tävlade 80 studenter fördelade på 19 grupper för ära och berömmelse med många kreativa koncept.

Investerare från tv-showen Draknästet gav affärstips till nya entreprenörer

Entreprenören och investeraren Douglas Roos besökte uppstartsveckan av LTU Business senaste satsning Idéacceleratorn. Projektet ger unga entreprenörer möjligheten att utveckla affärsidéer som ett sommarjobb.

Draknästet på LTU

Civilingenjörsstudenter lät sig grillas av toppdrakar i byggbranschen. Studenterna har arbetat stenhårt med att ta fram säljbara produkter och tjänster som ska utveckla byggbranschen. En tuff jury enligt SVT:s modell Draknästet utsåg en vinnare.

 Detta inlägg finns i sin helhet på LTU Business hemsida https://www.ltu.se/org/LTU-Holding/LTU-Business/Nyheter

 Detta inlägg finns i sin helhet på Luleå Gratistidning - Näringsliv Bloggar hemsida http://lulea.gratistidning.com/