Fler länder väljer Cape East som Robinson-bas

Nu står det klart att även Finland kommer att spela in Survivor (Robinson) i Haparanda skärgård med Cape East som bas för produktionen.   

– Det känns fantastiskt att både Sverige och Finland valt Haparanda och Cape East som bas för produktionen med spahotell, restaurang, kontor, snickeri, ö-råd och tävlingar. Vi har nu över 200 personer som bor och jobbar på Cape East med produktionen för både Sverige och Finland. Många nya arbetstillfällen och vi får visa upp vår fantastiska natur vilket känns otroligt bra, man får gåshud, säger Tobias Lindfors, ägare av Cape East och Pite Havsbad Group.

Sedan i juni har arbetet varit i full gång med att bygga ö-råd på Cape East, tävlingar samt förbereda för inspelningarna.
   – Vi är väldigt glada och nöjda med att få spela in Survivor Finland (Robinson) i Haparanda med Cape East som bas, säger Mirtta Salonen, producent Banijay Finland

Survivor Finland består av finska kändisar och inspelningarna börjar på torsdag och sänds i finsk TV Nelonen under våren 2021. Programledare för Survivor Finland är Juuso Mäkilähde som varit programledare för programmet tidigare.
   – Det känns naturligt och väldigt bra att Finland och Sverige samarbetar mellan länderna för att producera Robinson, säger Johanna Salmi, hotellchef Cape East.

Svenska produktionen har startat med inspelningar i veckan och anläggningen kommer vara vigd för både den svenska och finska produktionen fram till den 6 september.
   – Jag vill lyfta fram ett otroligt lagarbete en fantastisk mobilisering. Företagare, anställda, kommunrepresentanter, region, samarbete mellan länderna och myndigheter har alla varit behjälpliga för att möjliggöra att två länder spelar in Robinson. Tack för ett otroligt bra samarbete – Haparanda Kommun, Region Norrbotten, Länsstyrelsen, Mastiff och Banijay, svenska TV4 och finska TV Nelonen och många, många fler i regionen som hjälpt till för att göra det möjligt att nu få spela in Robinson för både Sverige och Finland, säger Tobias Lindfors.

Källa: Pite Havsbad Group