Framtidens bilar hittar du hos Dahlqvist Bil – Hyundai lanserar många nya spännande modeller

Framtidens bilar hittar du hos Dahlqvist Bil – Hyundai lanserar många nya spännande modeller

Dahlqvists Bil firar snart 23 år och snart kommer en ny i30-modell. 
Snart släpper Hyundai en ny modell i den populära i30-serien; i30 N. Till hösten expanderar biltillverkaren SUV-sortimentet med KONA & KONA Electric. Dessutom kommer Hyundai att lansera 14 nya miljöbilar fram till 2020; fem hybridbilar, fyra laddhybrider, fyra rena elbilar och en bränslecellsbil. Totalt utlovas 30 nya modeller de kommande fem åren.
– Hyundai har en tydlig vision fram till 2021, berättar Tom Dahlqvist, på Dahlqvist Bil i Luleå, och välkomnar alla bilintresserade till ett besök för mer information och en titt på befintliga modeller som redan i dag ligger i framkant av utvecklingen.
Miljöbilspionjärer
Målet för Hyundai är att bli den ledande asiatiska biltillverkaren i Europa. Detta ska ge genom fortsatta investeringar i framtidens teknologi (som självkörande bilar), miljöbilar, bildelning, uppkopplade bilplattformar och sista kilometern-lösningar.
Hyundai var först i världen att serietillverka bränslecellsbilar (vätgasbilar med vatten som enda utsläpp) och är i dag den biltillverkare som erbjuder flest drivlinor med olika alternativ av laddhybrider och rena elbilar.
– Vi arbetar ständigt för att stärka vår roll som miljöbilspionjärer, betonar Hyundai i ett pressmeddelande.
”Älskade av många”
Sedan Santa Fe lanserades 2001 har Hyundai Motors sålt över 1,4 miljoner SUV-bilar i Europa, vilket står för en betydande marknadsandel. Tucson är Hyundais snabbast säljande SUV, och har varit väldigt betydande för det stigande intresset. Till hösten expanderas SUV-sortimentet med KONA & KONA Electric.
”Vi blickar gärna framåt – mot en vardag där ny mobilitet förbättrar liv. Våra kommande bilmodeller är sprungna ur behov vi har och kommer att få i framtiden. Vi tror att vi kan uppnå en bättre värld tillsammans med allt vad det innebär – från grönare drivmedel till säkrare resor och med teknik som underlättar. Våra bilar är inte till för att behaga de få utan för att bli älskade av många”, skriver Hyundai på sin hemsida.
Firar 23 år
Dahlqvist Bil i Luleå var en av Hyundais första återförsäljare och är numera en fullserviceanläggning med modeller för alla behov från minibilar till SUV. Dessutom erbjuder företaget service, finansiering, verkstadstjänster plus tillbehörs- och reservdelsförsäljning..
– Till hösten firar vi 23 år, berättar Tom.
 Källa: Dahlqvists Bil