Fredrik Söderholm fixar nya laget – i Bilbolaget

Fredrik Söderholm ny försäljningschef på Bilbolaget framför en sprillans XC40.

Med lång erfarenhet både från försäljning och idrott hoppas Bilbolagets nya försäljningschef Fredrik Söderholm  kunna svetsa samman ett riktigt topplag av bilsäljare.

– Vi ska fortsätta fokusera väldigt mycket på människorna. Att göra kunden nöjd är det viktigaste uppdraget vi har, säger Fredrik Söderholm.

Det har varit ett par hektiska veckor sedan Fredrik Söderholm började sin nya tjänst som försäljningschef för Bilbolaget i Norrbotten. Både Volvo och Renault har presenterat flera uppdateringar av modellprogrammen, där bland annat flera eldrivna modeller förekommer. Något som bara det kan kännas som en utmaning för många ”traditionella” bilhandlare.

– Det är helt klart framtiden. Både teknik för självkörande bilar och elektrifiering av fordonen är något som kommer väldigt starkt. Samtidigt finns det utmaningar också med den här nya tekniken, och trender kan svänga snabbt. För bara 5-10 år sedan var det dieselbilar som var det miljösmartaste, säger Fredrik Söderholm.

Men att ny teknik kommer och håller på att få ett brett genomslag tvekar han inte om.

– Inom kanske fem år kommer vi börja ha många elbilar på vägarna även i Norrbotten. Bland annat Volvos eldrivna version av XC40 ligger helt rätt i tiden för det, säger han.

Just bilar är dock inte den främsta anledningen att Fredrik Söderholm tagit sig an tjänsten på Bilbolaget.

– Visst är det en del i mitt uppdrag att Bilbolaget ska sälja fler bilar, men dit når vi genom att ha en hög kundnöjdhet. Vi har redan i dag ett enormt duktigt team, med allt från däckcenter till verkstad, biluthyrning och försäljning. Det är ingenting jag ska in och peta i. Däremot ska jag försöka hjälpa  alla i organisationen att bidra till ännu högre kundnöjdhet. Vi ska ha ett bra utbud av bilar och tillbehör, genomgående bra service och ett kundbemötande i världsklass. Kunden ska känna sig nöjd med alla steg när den hämtar ut sin bil.

Är det en utmaning att ta två redan starka varumärken, Eriksson bil och Nordiska bil, och sätta samman dessa under gemensam flagg?

– Styrkan i Persson invest och varumärket Bilbolaget är att vi fortsätter jobba lokalt, men samtidigt kan få del av alla fördelar som finns av att ingå i Bilbolaget. Vi tar med oss det allra bästa från båda de lokala varumärkena och flyttar ju ingen verksamhet. Kunderna kommer att fortsätta hitta till oss, men får fördelen av att vi blir ännu bredare och finns på fler platser. Men visst kan det ta lång tid innan ett nytt namn sätter sig. Vi har fortfarande kunder i Luleå som säger att de ska till ”Bil och traktor”, även om det är ganska länge sedan det namnet försvann, säger Fredrik och skrattar.

Hur tror du att din mångåriga erfarenhet inom sportens värld kan komma till nytta?

– Inom sporten leder man dagligen ett team i träning. Och faktiskt handlar det också om det i företagsvärlden. För oss handlar det om att träna på att sälja bilar, utvärdera hur det gick och bli bättre för varje dag som går. Samtidigt handlar affärer om en kontakt mellan människor. Det gäller att se människans behov och fundera på hur vi bäst möter dessa.