Full fart för Klenoderiet i Luleå: ”Vi tar hand om helheten vid flytt och för dödsbon”

Intresset för heminredning och återbruk är stort idag.

– Det är mycket att ta tag i vid en flytt eller när ett dödsbo ska hanteras. Därför erbjuder vi en helhetslösning. Vi sköter transporter och städning – plus att vi värderar, köper och säljer möbler och prylar som man vill bli av med.

Det berättar Arne Kjellander som driver Klenoderiet i Luleå med lång erfarenhet inom branschen.

– Jag började för länge sedan att köpa och sälja möbler och inredning som en hobby. Men med tiden blev det så omfattande att det också blev mitt yrke. Efter samarbeten som tyvärr inte blev positiva, startade jag Klenoderiet för tre år sedan, förklarar Arne.

Han hade då sett ett behov av att få hjälp med helheten från en enda leverantör vid flyttar och för att hantera dödsbon.

– Därför började jag erbjuda både transport och städning vid flyttar och för dödsbon, liksom värdering och uppköp av möbler och prylar som man vill bli av med i processen. Många tycker att alla de där bitarna är jättejobbiga att hantera när man har fullt upp med att flytta in i ett nytt hem eller kanske har sorg efter familjemedlemmar som gått bort och lämnat ett dödsbo efter sig.

Med Arnes lösning slipper kunden dessutom att ha kontakt med flera olika företag för att sköta de olika bestyren – Klenoderiet tar ju hand om allt.

Arne Kjellander, Klenoderiet.

Stort intresse och nöjda kunder

Och konceptet har mött ett stort intresse.

– Ja, vi har fullt upp. Det är många som fått upp ögonen för vårt erbjudande och hört av andra nöjda kunder att vi gör ett bra jobb. Vi har också flera kunder som återkommit när ett nytt behov uppstått. Det är en ganska stor rörlighet på bostadsmarknaden i området. Många flyttar just nu till nya bostäder, förklarar Arne.

Något som många kunder sätter extra värde på är att Klenoderiet lägger stor vikt vid kundrelationen.

– Vi är måna om att ha en nära och omsorgsfull dialog med våra kunder. De ska känna sig trygga med oss och kunna lita på oss i alla lägen – det vi lovar, det gör vi också.

Från hemsida mot fysisk butik

De möbler och prylar som Klenodieriet köper in säljs idag via företagets hemsida, Facebook och Arnes kontaktnät.

Med det stora heminredningsintresset i Sverige – som ökat ytterligare under pandemin – plus den starkt växande trenden med återbruk, så ökar också intresset för Klenoderiets utbud.

Arne har en bred kunskap men är extra intresserad av möbler och design från 1960- och 70-talet. En era som just nu är stekhet om man ser till säljtoppen på t.ex. Blocket och Tradera, och som lyfts fram i inredningsmedier och hos stora designföretag.

– I hela verksamheten har jag stor hjälp av min fru, som också gillar samma era och ägnar sig åt att sälja vintage-kläder främst från dessa decennier, säger Arne.

Arne räknar med att inom ett par år komplettera och utveckla verksamheten med en fysisk butik för försäljning i Luleå.

– Ja, med stora behov och intresse som finns så kommer det att bli så. Och då kommer vi dessutom att behöva nya medarbetare.

Källa: Klenoderiet

Kontakt:

För mer information besök www.klenoderiet.se och följ företaget via Facebook.

Inlägget Full fart för Klenoderiet i Luleå: ”Vi tar hand om helheten vid flytt och för dödsbon” dök först upp på Luleå Gratistidning.