Gällivare kommun på tredje plats i Bästa Tillväxt 2019

​För fjärde gången placerar sig Gällivares företag bland topp tre när kreditupplysningsföretaget Syna utser Norrbottens bästa tillväxtkommuner. Företagen i Gällivare växer stadigt och placerar sig på en tredje plats i Norrbotten.

Boksluten från Sveriges alla aktiebolag har granskats av Syna och det står klart vilka kommuner som vinner Bästa Tillväxt i år. Synas tillväxtindex premierar en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer.

– Jag känner mig mycket stolt över våra företag som placerar Gällivare kommun på tredjeplats i bästa tillväxt i länet. Detta innebär att vår kommun har bland den största andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst vilket är oerhört viktigt för näringslivsutvecklingen i vår kommun, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling (V).

– Jag är oerhört stolt och glad över Gällivares företag, som år efter år visar på ökad tillväxt och som skapar nya arbetstillfällen i Gällivare vilket i sin tur bidrar till kommunens utveckling. Stort grattis Gällivare näringsliv till 3:e platsen i Bästa Tillväxt 2019 i Norrbottens län, säger Birgitta Larsson (S), kommunalråd i Gällivare.

– Vi är glada och stolta för denna utmärkelse, bra tillväxt och företag som nyanställer är något som präglat Gällivares näringsliv under en längre tid, men vi vill bli ännu bättre och kommer nu öka fokus på att utveckla det än mer, till ett hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv, säger Roger Hansson VD för Gällivare Näringsliv AB.

Källa: Gällivare kommun