Genuina trägolv hos XL-BYGG – trenden är enstaviga plankgolv

Säljaren Ann-Kristin Wettainen visar upp en del av Kährs stora sortiment av parkettgolv.

Kährs breda sortiment med parkettgolv är höstens stora kampanj hos XL-BYGGs butiker i Luleå.

– Det finns en stor efterfrågan på Kährs parkettgolv just nu, berättar säljaren Ann-Kristin Wettainen, som tar emot och visar runt i XL-BYGGs trevliga lokaler i Notviken. Och berättar

– Kährs parkettgolv är vackra och hållbara. Trestavig Ek är en produkt som alltid säljer. På senare tid har även plankgolv blivit populära, särskilt laserade i vitt och grått, som det just nu är stor efterfrågan på.

Kunderna väljer också matta och ultramatta golv i allt större utsträckning. Ett matt golv minimerar reflektioner och framhäver det vackra träet. De både känns och ser ut som om de skulle vara tillverkade av obehandlade, nysågade brädor men de har ett starkt och ändå osynligt skydd mot dagligt slitage.

– Just nu ser vi en trend hos dem som bygger nytt att de väljer enstaviga plankgolv, som ger särskild rymd i stora rum med öppna ytor, berättar Ann-Kristin Wettainen.

– För de som vill ha lite mysigt i sin möblering väljer ofta mörkare golv, som oftast kräver mer underhåll, tillägger hon.

Men fortfarande väljer många trestavig Ek som är både traditionell och stilren och ligger bra till prismässigt. Så har det varit under lång tid.

Kährs golv är slipbara, vilket innebär en lång livslängd. Underhåller man golven så håller de hur länge som helst.

XL-BYGG i Notviken har ett stort lager av Kährs breda sortiment av parkettgolv av alla de slag.

Text & Foto: Kenneth Strömberg