Gratistidningen på stark frammarsch

Gänget på Gotland Gratistidning laddar upp. Peder Gidlund, Gustav Hansson, Alexandra Granström, Nellie Jakobsson, Roine Söderlind och Monica Stubé framför Åke Tapani och Lasseman Larsson.

Det blåser medvind för Gratistidningen med flera nya kunder, nya medarbetare i teamet och en lyckosam satsning på CrossMedia abonnemang – ett nytt arbetssätt för marknadsföring och kommunikation.

– Företag ökar sin tillväxt genom att få fler kunder. Och för att marknadsföra sig effektivt i dagens medielandskap, krävs en perfekt balans av ”marketing” och ”branding”, som vi kan hjälpa våra kunder med. Vi blir ”business partners”, säger Peder Gidlund ägare och ansvarig utgivare.

Peder är taggad då han ska få berätta mer om helhetslösningen, som man jobbat med under drygt ett år sedan lanseringen och som många kunder redan valt att ansluta sig till.

Vad är CrossMedia abonnemang som ni kallar det?

– CrossMedia abonnemang är egentligen ett nytt tillvägagångssätt för oss då det ­kommer till hur vi jobbar med kommunikation och marknadsföring med våra kunder. Nu är vi mer ”business partners” och erbjuder heltäckande lösningar och stöd, alltså inte enbart annonser. Det vi primärt erbjuder till kunderna är synlighet i alla våra olika kanaler: print, digitalt, lokala webbar samt våra sociala kanaler.

Hur kommer det sig att ni valt att satsa på det här?

– Mycket kommer från det vi lärt oss från företagen vi jobbat med. Vi har jobbat många år med kommunikation och marknadsföring och har sett alla skiftningar i medielandskapet under de senaste åren. Många företag idag känner sig vilsna, var och hur ska man nå ut till sina ­kunder? Det är inga ­lätta frågor. Därför känns det spännande att få erbjuda heltäckande lösningar till företagen, och det vi redan nu hört är att många skulle uppskatta att ”kroka arm” med oss.

Engagemanget för ­varumärken och ­företag på sociala medier är lågt

– Vi har även märkt företagens besvikelse då de börjat vakna upp ur ”den digitala drömmen” om enkel marknads­föring på nätet och i sociala medier. Många har t ex en övertro på sociala medier, undersökningar visar att engagemanget kring varumärken och företag på dessa medier är nära noll.

Gustav Hanssson – ny i teamet på Gotland

Gratistidningen ges ut i elva av fjorton kommuner i Norrbotten men även på Gotland. Nu är det klart att Gustav Hansson blir ny mediakonsult på Gotland Gratistidning. Hansson är nästa rekrytering i satsningen på Gotland Gratistidning och han är taggad på att träffa företagare runt om på Gotland.

– Det blir väldigt spännande att vara en del av tidningens utveckling på Gotland. Känns även grymt kul att komma till ett sådant otroligt härligt gäng, säger Gustav Hansson.

Fokus kommer ligga på att Gotland och allt spännande som händer runtom på ön. Den här veckan kör Gustav igång ordentligt och han är taggad att rivstarta.

– Blir fantastiskt roligt att komma igång. Att utveckla befintliga samarbeten och skapa nya kontakter.

Gustav Hansson ny mediakonsult/projektledare som ansluter till Gotland Gratistidning.

Gustav är genuin gotlänning och har vigt större delen av sitt liv till idrotten; bl a kraftsport, friidrott och mycket fotboll.

Tidigare har Gustav Hansson varit egen företagare inom friskvård och senast jobbade han som föreningskonsulent på SISU Idrottsutbildarna.

Som mediakonsult värdesätter han relationer mest.
– Alla samarbeten jag skapar ska kännas bra både för mig och kunden. Om man låser fast kunder med bindningar eller trycker på produkten för mycket tänker man otroligt kortsiktigt, säger Hansson.

Det sker en stor satsning på Gotland som är en spännande region och där det hela tiden sker utveckling, enligt Peder Gidlund.

– Vi jobbar med att utöka med flera personer, både mediakonsulter och ”Contentproducenter”. Det är roligt att få med Gustav på resan och han känns klippt och skuren som en del i vår utökade satsning på Gotland, säger Peder Gidlund.