Helt nytt koncept för bostadsannonser: Gratistidningen lanserar “Boostad”

Boostad – privatpersoner annonser via sin lokala mäklare i den lokala gratistidningen.

Norrbotten- & Gotland Gratistidning presenterar sitt nya annonskoncept Boostad, som gör det möjligt att nå fler människor med specialanpassade bostadsannonser i tidningarna. Lanseringen sker i början av nästa år och syftet är att hjälpa privatpersoner “boosta” sina bostadsaffärer. 

    – Vi ser en enorm potential, säger ansvarig utgivare Peder Gidlund.

Företaget har under en tid arbetat fram det nya konceptet och varit i dialog med olika mäklare för att få deras synpunkter på hur idéen bäst kan utvecklas. De flesta mäklare gratistidningen varit i kontakt med har ställt sig mycket positiva till förslaget, och ser fram emot att utveckla samarbeten. Nu kan man alltså lansera det nya begreppet Boostad till läsare och annonsörer, och Peder Gidlund är ivrig att komma igång ordentligt med metoden, som han tycker är mycket intressant. 

    – Det här känns väldigt spännande. De flesta mäklare vi varit i kontakt är unisont positiva till vår idé, och vi ser på detta som en möjligt start på en revolution för hur man kommer resonera kring marknadsföring på bostadsmarknaden, säger Peder. 

Boostad riktar sig till privatpersoner som vill göra allt för att få till en bra bostadsaffär tillsammans med sin anlitade mäklare. Att sälja sin bostad är för många en väldigt viktig process och helst vill man få så många spekulanter som möjligt. Fler spekulanter kan ge säljaren större trygghet och kontroll över förhandlingarna, så att priset i slutändan verkligen känns rätt. Det var med den utgångspunkten Gratistidningens team började forma idéen. De ställde sig frågorna: finns det någon anledning till att privatpersoner inte ska dra nytta av fördelarna av stor spridning med printannonsering? Och hur kan vi ge de som är beredda att ta det steget bästa möjliga lösningen tillsammans med mäklarna?

 

Betalar bara om objektet säljs

Svaret blev Boostad. Konceptet innebär helt enkelt att privatpersoner kan annonsera i gratistidningarna, men betalar bara för annonsen om och när objektet säljs. Att annonserna når fler personer skapar troligt fler spekulanter och en bättre vinst i slutändan, och genom samarbete kan gratistidningen och de inblandade mäklarfirmorna minska annonskostnader och täcka upp för dem om inte objektet säljs. 

    – När det rör sig om så stora summor som vid bostadsaffärer är det viktigt att försöka skapa bästa möjliga deal. Konceptet är oerhört kraftfullt eftersom det skapar en vinn-vinn-situation, och är riskfritt för privatpersonerna som vill sälja sin bostad. Vi ser en enorm potential, berättar Peder.

 

Når fler 

Räckvidd klassas av den senaste forskningen som ett av de viktigaste kriterierna för lyckad marknadsföring. Idag sker större delen av bostads-annonseringen på nätsajter. De som letar bostad går in och söker och får upp olika alternativ. Risken med det är att räckvidden för annonsen blir mindre än vad den hade kunnat vara. Annonsören når endast personerna som aktivt går in och söker, inte de som inte gör det. Det som är nytt med konceptet Boostad är att man inbjuder privatpersoner att nå ut till stora massor. En annons i gratistidningen når alla människor på tidningens utgivningsort och får alltså en högre räckvidd. 

 

Bostadspriser uppåt

Enligt Svensk Mäklarstatistik har bostadspriserna i Norrbottens län ökat under de senaste tolv månaderna. För bostadsrätter har priset stigit med +1.9%. Villapriserna visar en stigning på +1.0%, och priset på fritidshus har ökat med 6.5%. 

Källa: Norrbotten- & Gotland Gratistidning