”Here comes the Sun”: Från en till sju under ett år 
– SEINAB växer så det knakar

Andreas Selberg, Solenergi i Norrbotten (Seinab) vid en av sina installationer av solcellspaneler.

”Sun, sun, sun, here it comes”. Raderna från den klassiska Beatleslåten kanske bäst sammanfattar Solenergi i Norr AB:s resa sedan starten 2020, efterfrågan på solceller är högre än någonsin, och företaget har gått från en till sju anställda på mindre än ett år,

– jag känner mig otroligt stolt över förtroendet vi fått, säger Andreas ”Ante” Selberg, grundare av SENAIB

Att förnybar energi är framtiden har funnits på mångas läppar, men att pendeln skulle svänga så snabbt var det nog inte många, inklusive Andreas Selberg, som förutsåg. Mellan juni i fjol och februari i år sattes hjulen verkligen i snurrning. Efter semestern hade efterfrågan ökat enormt. En kombination av världsläget med de höjda energipriserna och förändrad attityd till förnybar energi och hållbarhet har lett till att allt fler väljer dessa energilösningar. För att svara på efterfrågan började Andreas med att anställa en till montör, av bara farten droppade det sedan in fyra nya montörer och ytterligare två till administration.

De nya anställda innebär bland annat att två team kan montera samtidigt på olika ställen, och att administrationen flyter på smidigare så att mer tid frigörs till att träffa kunder. 

– Att vi växer är otroligt glädjande. Rent konkret innebär det att vi ökar effektiviteten. De anställda är företagets ryggrad, och nu kan vi hålla ett högre tempo och mycket bättre besvara efterfrågan, säger Andreas. 

För Andreas ”Ante” från Morjärv, som drog i gång 2020 utan egentlig plan – förutom insikten att solceller är framtiden och visionen att driva Norrland med förnybar energi – känns framgången både otroligt overklig och oehört spännande. 

– Jag känner mig jäkligt tacksam, stolt och ödmjuk. Att så många väljer att ge oss förtroende trots att vi är relativt nystartade är fantastiskt. De som blir kund hos oss tar ett stort beslut att göra en långsiktig investering. Därför vill vi att de ska känna sig helt trygga med all information, vad solceller innebär för dem på kort och lång sikt, i alla led. Det blir en livslång relation även om de flesta kanske bara beställer från oss en gång, säger Andreas.

Visst gör det ont när knoppar brister.
Även om Solenergi givetvis ser på framgången med stor glädje, innebär en ökad efterfrågan också nya utmaningar. Att kunna erbjuda sina lösningar till så många som möjligt men ändå bevara den personliga servicen och tillgängligheten är något alla inblandade jobbar extremt hårt för. 

– Vi är ju som ett familjeföretag, och vi vill att kunderna ska ha en nära relation med oss. Om någon ringer eller sms:ar mig med en fråga på en fredagskväll svarar jag så fort jag kan om jag absolut inte är upptagen med något viktigt, berättar Andreas. Men arbetsbelastningen är också något som ska ligga på en stabil nivå. Därför är de närmsta planerna att anställa en vd som kan ta ett övergripande, strategiskt ansvar, som gör att organisationens grund blir ännu mer stabil att stå på. Efter det är tanken att fortsätta växa med fler montörer och säljare. 

– Vi står inför en enormt spännande tid, och vi jobbar mot är att hitta ett jämnare flöde av installationer under hela året, det vill säga göra fler installationer under vintern, berättar Andreas och fortsätter: 

– Vi har grymma förutsättningar här i norr, och sedan starten har vi märkt och att det även fungerar utmärkt att installera på vintern. 

Arktiskt klimat alstrar mer:

Tack vare den svala temperaturen och de ljusa sommarmånaderna har Norrland otroligt gynnsamma förhållanden för solenergi. Solcellerna fungerar inte lika bra i för varma temperaturer. En solig vårvinterdag i minus två grader är ungefär det optimala tillståndet för att alstra energi. Förut trodde många att det var tvärtom, även Andreas. Men nu märker han också att fler kunder börjar läsa på och krossa sina fördomar. 

– idag är kunder alltmer pålästa, vilket är roligt och något jag verkligen förespråkar. Även om vi erbjuder gratis rådgivning är det bra om kunderna sitter på så mycket information som möjligt, så att de förstår vad ett byte mer konkret kommer innebära för dem.

4 snabba: 

Vad gillar du att göra på fritiden?

– Vara med min fru och min son. De är mitt allt. Jag är med och tränar grabben i både och hockey och fotboll och det är verkligen kvalitetstid för mig. 

Favoritplats i Norrbotten?

– Vi har precis införskaffat ett släkttorp i Morjärv. Det blir mitt andningshål, där vi kan lyssna på fåglarna i skogen, ta kaffet från elden och komma undan vardagsstressen. Annars är det hemma i Gammelstad. 

Favoritmat: 

– Makaroner och korv. Det behöver nog ingen förklaring. Enkelt och otroligt gott. 

Favoritfika att bli bjuden på av kunder? 

– Utan minsta tvekan: nybakta bullar och ett iskallt glas mjölk. Även om jag börjar bli ”gammal” finns det inget i fikaväg som slår den njutningen, de ränderna går aldrig ur.

Källa: Solenergi i Norrbotten, Seinab

Inlägget ”Here comes the Sun”: Från en till sju under ett år 
– SEINAB växer så det knakar dök först upp på Luleå Gratistidning.