Jeanette Linna förstärker Gratistidningen

Jeanette Linna, ny skribent och grafisk producent utanför Gratistidningens lokaler i Luleå.

Luleå- och Norrbotten Gratistidning upplever en stark medvind just nu och nyanställer både på skribent-, produktions- och säljsidan för att säkerställa den fortsatta utvecklingen med att skapa lokala och relevanta gratistidningar i Norrbotten.

Det är spännande tider för Luleå- och Norrbotten Gratistidning som delas ut gratis till hushåll och företag i länet. De lokala gratistidningarna ger en räckvidd som verkligen fungerar och är svår att slå. Nu ökar man personalstyrkan för att kunna leverera ännu bättre.

– Det har funnits och finns fortfarande en övertro på att bara köra digitalt men det fungerar inte. Man får inte den räckvidd och spridning som krävs och där kommer de lokala gratistidningarna in i bilden, förklarar Peder Gidlund, ägare och ansvarig utgivare på Luleå- och Norrbotten Gratistidning. 

Ny skribent och grafisk producent

Först in på redaktionen i Luleå är Jeanette Linna som anställs som skribent och grafiskt producent. Jeanette är journalist/fotograf/grafiker med en spännande och varierad bakgrund från bland annat dagspress, kommunikation, grafisk produktion, musikbranschen och idrottsvärlden. Hennes texter ger innehållet en extra spets och nya utvecklingsmöjligheter för den redaktionella sidan. Förutom att producera text- och nyhetsmaterial kommer Jeanette Linna även att jobba med grafisk produktion och hjälpa kunderna att synas mer för att nå ut till fler läsare med bästa möjliga resultat.

– Det känns jättebra att bli en del av Luleå- och Norrbotten Gratistidning, säger Jeanette Linna. Jag ser fram emot att kunna bidra till den redaktionella sidan och att få jobba mer med grafisk produktion, som jag verkligen brinner för.

Fler säljare

Medvinden för Luleå- och Norrbotten Gratistidning innebär att man även inom kort kommer att förstärka försäljningsavdelningen. Redan i mitten av mars anställs två nya säljare till kontoret i Luleå för att möta upp den ökade efterfrågan. 

– Eftersom vi är ett lokalt mediaföretag i Norrbotten som konkurrerar med stora dagstidningskoncerner som styrs från södra Sverige så är det väldigt viktigt för oss att växa i länet och förstärka vår position som den starkaste lokala partnern i vår bransch, avslutar Peder Gidlund.