Kebne – nya outdoorkläder anpassade för Norrland

Ida Olofsson visar upp en modell av outdoorbyxan Kebne. Iden till kläderna kom under en tur till Sveriges högsta berg.

Nu lanserar tillverkaren Kebne, outdoorkläder med samma namn som är anpassade för utomhusaktiviteter och äventyr. Kebne har valt att distribuera varorna själva direkt från producent till kund, utan mellanhänder för att ha möjlighet att ge kunderna en funktionell byxa till ett bra pris.

Det här året blev speciellt med spridning av covid-19, vilket gör att många väljer att spendera tiden hemma på gården eller upptäcka naturen runt omkring sig. Med tanke på det passar lanseringen väldigt bra, då många också kommer välja att semestra hemma och i den svenska naturen.

Idén till Kebne väcktes när några av grundarna skulle göra en vandringstur till Kebnekaise men tyckte att byxorna de hittade var orimligt dyra. Passformen var inte heller perfekt och det fanns många onödiga detaljer som fördyrade byxorna. Därför har Kebne valt att satsa på riktiga kvalitetstyger, YKK blixtlås samt dubbla tyglager över stuss och knän för en mjukare och varmare känsla.

– Istället för att lägga pengar på onödiga detaljer har vi valt att satsa på detaljer som man verkligen använder sig av samt hög kvalitativa tyger i både Hyperstretch tyg, vaxad bomullstwill och ripstop vid benslutet. Detaljerna är noga utvalda i form av YKK blixtlås och tryckknappar i hög kvalitét, förklarar Ida Olofsson på Kebne. 

– Ända från starten har absolut största fokus varit att designa genomtänkta outdoorkläder i hög kvalitet med riktigt bra passform förpackat i en snygg design, fortsätter Ida Olofsson.

Kebne har valt att enbart sälja kläderna på sin egen webbshop (kebne.nu) och på Hanzens butikerna som är en medfinansiär i satsningen. Detta för att skippa fördyrande mellanhänder som traditionella distributörer och återförsäljare, och på sätt kunna erbjuda kunderna en riktigt bra produkt till ett bra pris.

Även shorts och piratbyxor

Kebne har valt att endast fokusera på outdoorklädder, för att göra dessa riktigt bra. I lanseringen finns tre olika byxmodeller i 4-5 färger, av dessa byxor har de även tagit fram shorts och piratbyxor som kommer lanseras under Juni. Kebnebyxorna kommer att finnas i vanliga storlekar men även med kort benlängd.

– Det har varit en lång resa som tagit över ett år för att hitta rätt producent, rätt tyger och passform. Det är ett antal prover som fått skickas över Atlanten innan vi blev nöjda och utvecklingsarbetet pågår kontinuerligt. Nu kan vi lansera riktigt grymma kläder som är anpassade för de flesta ändamålen till kanonpriser, säger Ida.

Källa: Kebne