Kenneth Strömberg ny redaktör på Norrbotten Gratistidning

Kenneth Strömberg vill lyfta fram nyheter från företagen i Norrbotten.

Kenneth Strömberg börjar som redaktör vid Norrbotten Gratistidning och kommer skriva, fota och att skildra positiva händelser i länets näringsliv i näringslivstidningen och nyhetssajten Business Norrbotten och även svara för produktion av nyhetsbrev och pressmeddelanden för företag.

– En mycket spännande och inspirerande uppgift med tanke på allt positivt som händer och sker runt om i länet, säger han.

Kenneth Strömberg är erfaren inom detta område som och arbetat som journalist aktivt i 45 år. Han gjorde sin första näringslivstidning redan på 1980-talet och höll föredrag om effekten av redaktionella budskap i skarpa pressmeddelanden som han kallade för ”världens bästa marknadsföring”.

Kenneth berättar att han har många exempel där ett pressmeddelande är början till en spridning i lokala, regionala och nationella medier och där avsändaren fått stor affärsmässig effekt.

– Det är inte alla gånger en företagare tror att det händer något i deras verksamhet som är värt att lyfta fram. Men det är ju precis tvärtom och det är här jag kommer in och hjälpa till att skapa nyheter som är lokala och relevanta, förklarar Kenneth Strömberg.

 

Content Marketing och CrossMedia-abonnemang

Ansvarig utgivare på tidningarna som ingår i Norrbotten Gratistidning är Peder Gidlund som tycker att det ligger i tiden att jobba med ”Local News”. Vi erbjuder numera CrossMedia-abonnemang som är populära då de både ger annonsering men även sk ”Content Marketing” som är effektivt att stärka företagens varumärke.

– Idag lägger många företagare upp bilder från verksamheten på Instagram. Många gånger är de bilderna användbara när man gör en nyhet. Det behöver inte vara speciellt avancerat utan det viktiga är att det är lokalt och relevant, berättar Peder Gidlund.

Hur ser det ut på ert företag? Finns det något intressant som har hänt, händer eller kommer att hända, som är värt att skildras och spridas via berörda medier? Då är det läge att kontakta din lokala gratistidning och Kenneth Strömberg.