Laitis breddar sin marknadsföring i Norrbotten

Laitis breddar sin marknadsföring i Norrbotten

Martin Öhman, VD Laitis och Sofie Ledin, Luleå Gratistidning ser fram emot samarbetet i ett CrossMedia-abonnemang i Norrbotten.

Laitis är specialist på verktyg och bilprodukter och har åtta butiker i Norr-och Västerbotten från Kiruna i norr till Umeå i söder. Nu blir de ”businesspartner” med Norrbotten Gratistidning och satsar på CrossMedia-abonnemang och breddar sin marknadsföring och spridning i Norrbotten.

Martin Öhman, VD Laitis är glad över samarbetet och ser stora vinster i att kunna nå ut till fler runt om i Norrbotten både med annonsering men även med ”Content Marketing” i form av nyheter, bildbloggar och video.

– Cross Media paketet kan tillföra våra kunder kvalitativa budskap genom både print och digitalt varje vecka på många orter som man inte når om man enbart går i de prenumererande tidningarna, säger Martin Öhman.

 

På frågan om vilka positiva konsekvenser det innebär att nu synas i de lokala gratistidningarna runt om i Norrbotten jämfört med tidigare svarar Martin Öhman.

– Att vara i en superlokal produkt som Gratistidningen gör att vi kan nå ut till fler privatpersoner likväl som företag med våra kvalitativa produkter. Vi har ett brett sortiment, vi vill därför förenkla för våra kunder som bor runt om i Norrbotten att få ta del av det. Att vi dessutom också börjar berätta lite mer om oss själva och vad vi pysslar med är minst lika viktigt för att fortsätta stärka vårt varumärke lokalt på orterna, förklarar han.

 

Ansluten till rikstäckande kedjor

Laitis arbetar inom affärsområdena bil, industri och privatkonsument. Laitis är anslutna till den rikstäckande bilkedjan Autoexperten och mot industrin samverkar de med Tools som är störst i Norden Genom stor kompetens ser en engagerad personal till att kunden får rätt produkt för rätt ändamål.

– Vi arbetar mycket med rikskundsavtal och fleet-avtal mot de närmare 40 anslutna Autoexperten-bilverkstäderna. Laitis har cirka 40 000 produkter i lager och från centrallagret tillgång till en miljon produkter. I sortimentet finns artiklar för allt inom reparationer och bilvård. För att säkerställa kompetensen hos verkstäderna erbjuder Laitis även support, diagnosutrustning och utbildning via Autoexpertens utbildningspaket, berättar Martin.

Sofie Ledin, Gratistidningen och Martin Öhman i Laitis butik i Luleå. Totalt har Laitis butiker på åtta orter i Norr- och Västerbotten.

Stor även på industrisidan

På industrisidan levererar vi maskiner, verktyg, Personligt/tekniskt skydd och förnödenheter till allt från små mekaniska verkstäder, kommuner, landsting till stora industrier. För privatkonsumenten finns järnhandelsvaror,  tillbehör för bilen och snöskotern samt maskiner och verktyg för trädgården.

– Laitis jobbar enbart med kända varumärken av hög kvalitet med hälsa, miljö och säkerhet som vår ledstjärna. Alla skall ha en bra dag på jobbet, varje dag, avslutar Martin Öhman.