Luleå Gratistidning har störst räckvidd i Luleå

Luleå Gratistidning har störst räckvidd i Luleå

Några i gänget från Norrbotten Gratistidning som är glada för att vara störst i Luleå. Maria Salonen, Peder Gidlund, Sofie Ledin, Monica Stubé och Åke Tapani.

Luleå Gratistidning var med i PostNords effektmätning som gjordes av SIFO i slutet av november förra året och hade högst räckviddsvärden i Luleå. 59% läser alla eller nästan alla nummer av Luleå Gratistidning. Motsvarande värden för Tidningen Extra var 57%, NSD 35% och Kuriren 46%.

– Det är roligt att få kvitto på det vi gör med våra gratistidningar i Norrbotten är uppskattat av läsarna. Vi är det bästa lokala räckviddsmediet för annonsörer som vill ha bred spridning med vår överlägsna upplaga. Vi fortsätter vår resa att utveckla våra tidningar men också våra digitala och sociala plattformar som får fler och fler besökare och ”gillare”, säger ägare och ansvarig utgivare Peder Gidlund.

Luleå Gratistidning har nyligen lanserat ett helt nytt sätt att jobba med kommunikation och marknadsföring tillsammans med sina kunder genom CrossMedia-abonnemang och det har varit en stor framgång berättar Gidlund entusiastiskt.

– Annonsering i våra gratistidningar ger direkt effekt och ”spring-i-butiken” och att vi nu även jobbar med ”Content Marketing” som är varumärkesbyggande gör att vi blir en grym ”business partner”. Att vi är norrbottensägt är heller ingen nackdel då många företag uppskattar att kunna handla lokalt. Den lokala handeln är jätteviktig, avslutar Peder Gidlund.

Fråga: Hur ofta läser du följande tidningar? En av frågorna i effektmätningen. Effektmätning används i samband med marknadsföringskampanjer för att skapa en fördjupad bild över hur många som observerat kampanjen, hur intresserade de är av företagens produkter och om de kommer att nyttja erbjudandet. Effektmätningarna görs på uppdrag av PostNord av TNS SIFO, ett oberoende företag specialiserat på området.

Källa: PostNord, KANTAR SIFO