Luleå Gratistidning – med vind i seglen

Det blåser medvind för Gratistidningen då de precis vunnit en stor annonsupphandling – gällande Luleå kommun och samtidigt gjort en lyckosam lansering av CrossMedia abonnemang – ett nytt arbetssätt för marknadsföring och kommunikation.

– Vi blir ”business partners”, säger Peder ­Gidlund, ansvarig utgivare på Gratistidningen.

Peder är taggad då han ska få berätta mer om den nya helhetslösningen, det ser ut som han äntligen knäckt en kod han jobbat med under en längre tid.

Vad är CrossMedia abonnemang som ni kallar det?

– CrossMedia abonnemang är egentligen ett nytt tillvägagångssätt för oss då det ­kommer till hur vi jobbar med kommunikation och marknadsföring med våra kunder. Nu blir vi mer ”business partners” och erbjuder heltäckande lösningar och stöd, alltså inte enbart annonser som vi länge sysslat med. Det vi primärt erbjuder till kunderna är synlighet i alla våra olika kanaler: print, digitalt, lokala webbar, lokalteve samt våra sociala kanaler.

Hur kommer det sig att ni valt att satsa på det här?

– Mycket kommer från det vi lärt oss från företagen vi jobbat med. Vi har jobbat många år med kommunikation och marknadsföring och har sett alla skiftningar i medielandskapet under de senaste åren. Många företag idag känner sig vilsna, var och hur ska man nå ut till sina ­kunder? Det är inga ­lätta frågor. Därför känns det spännande att få erbjuda heltäckande lösningar till företagen, och det vi redan nu hört är att många skulle uppskatta att ”kroka arm” med oss.

Engagemanget för ­varumärken och ­företag på sociala medier är lågt

– Vi har även märkt företagens besvikelse då de börjat vakna upp ur ”den digitala drömmen” om enkel marknads­föring på nätet och i sociala medier. Många har t ex en övertro på sociala medier, undersökningar visar att engagemanget kring varumärken och företag på dessa medier är nära noll.

Dock har kommunikation som nyheter och event med lokal förankring visat sig väldigt uppskattat, och det är där vi kan komma in och hjälpa med våra lokala digitala kanaler och så kallad ”content ­marketing”.

Gratis 100P hemsida

– Det som också ingår i abonnemanget är en mycket gedigen hemsida, som vi kallar för 100P-hemsida. Vi ser att många företag betalar stora summor till olika leverantör för en hemsida som det absolut inte är något fel på, men som tyvärr ofta förblir statisk. Våra 100P hemsidor integreras med den övriga kommunikationen och marknadsföringen, och samverkar genom automatisering med både kanalerna i print (annonser presenterade på hemsidorna etc.) och de digitala kanalerna (lokala nyheter, lokal­teve etc.) Därför blir våra hemsidor dynamiska, precis som vårt övriga tänk.    

Vad är då 100P?

– 100P är initierat av Gratistidningen och det är mer av en ”business partner” som hjälper kunderna med deras kommunikation och marknadsföring på alla sätt; namnet står för ”100 procent” eller ”100 partner” om man så vill. Det blir ett mer dynamiskt samarbete, men som även innefattar den mycket höga räckvidden och de starka musklerna från ­Gratistidningens ­kanaler – en grym ­helhetslösning helt enkelt!

Varför tror du på det här?

– Företag ökar sin tillväxt genom att få fler kunder. Och för att marknadsföra sig effektivt i dagens medielandskap, krävs en perfekt balans av ”marketing” och ”branding”, som vi kan hjälpa våra kunder med. Det kan vara svårt att veta vilka strategier som ska tillämpas, och vad som passar till olika kanaler, men där har vi kunskap, och då vi även har våra plattformar och kanaler att synas på, tror vi detta kan bli väldigt ­spännande. Vi märker att många ser värdet av ett långvarigt, hel­täckande samarbete.

Kampanj att ansluta fram till 1 november

Till den första ­november pågår en kampanj där ­företag kan ansluta till ett CrossMedia ­Abonnemang för ­mycket bra priser. Flera företag har valt att ”kliva ombord” redan från start, vilket ­Gratistidningen och 100P tycker är riktigt kul.

 

 

 Detta inlägg finns i sin helhet på Luleå Gratistidning - Näringsliv Bloggar hemsida http://lulea.gratistidning.com/