Luleåmässan väcker liv i Arcushallen i vår

Annika Brännström är arrangör för Luleåmässan, som arrangeras 5-7 maj på Arcus. "Vi har fått enormt bra respons hittills", säger hon.

Efter en period utan riktiga besöksmässor i Luleå ska nu Arcus sjuda av liv igen i vår. Nya arrangörer tar över och lovar att bredda mässans innehåll rejält.

– Vi kommer ha mängder av aktiviteter runt omkring och temaområden med bland annat jakt och fiske, fordon, trädgård, barn och hus och hem. Det ska finnas något för alla, säger Annika Brännström, som arrangerar Luleåmässan.

Annika Brännström har själv lång erfarenhet som utställare och det nya mässkonceptet ska gynna både utställare och besökare, berättar hon.

– Vi har i princip halverat priset för monterytorna jämnfört med tidigare arrangörer och samtidigt infört montrar från två kvadratmeter och uppåt. Det innebär bland annat att vi kan få en mycket större bredd på utställarna, så att nystartade företag, mindre företag och sådana som kanske vill testa sina produkter och tjänster har möjlighet att göra det på mässan. Men också att företagarna själva kan satsa mer på sina egna montrar och produkter. Det gynnar företagandet och hjälper det att växa och utvecklas i Norrbotten. Vi tror att det blir en bra blandning och på så sätt ett bättre utbud för besökarna, säger hon.

Annika Brännström lyfter fram vikten av att utställarna känner att arrangören lyssnar till deras önskemål.

– Det måste också märkas att utställarna tycker att det är kul – då blir en mässa riktigt rolig att besöka. Hittills har vi fått enormt bra respons och vi tror verkligen att det finns ett intresse för att ha en mässa av den här typen i Luleå.

Luleåmässan, som äger rum 5-7 maj, kommer också erbjuda Sveriges längsta hinderbana, en plantloppis, flera scener, partyttält, ett stort restaurangområde med gott om sittplatser och mycket annat. Inför mässan kommer en mässtidning att distribueras, som produceras av Norrbotten Gratistidning.

– Vi tror och hoppas att det ska komma massor av besökare, säger Annika Brännström.

Fakta:

Luleåmässan

Datum: 3-5 maj 2017

Plats: Arcushallen, Luleå

Mål: ”Att vi ska få över 10 000 besökare!”

För mer information, se: www.luleamassan.se eller ring Annika Brännström, 070 – 648 68 78