Måttsundsbacken: Nya snökanoner och ny snowpark

Gary Stewart räknar med att öppna Måttsundsbacken i mitten av december och ha den i full gång till jullovet. Snötillgången säkras med större vattendamm och nya snökanoner. Årets nyhet är en ny fun-park.

Med fler snökanoner och större vattendamm ska Måttsundsbacken säkra snötillgången. Dessutom skapas en ny snowpark där det förhoppningsvis blir träning med landslagsmännen Linus Öjelind och Albin Holmgren under jullovet.

Gary Stewart, som driver Måttsundsbacken, ser fram emot årets premiär.

– Vi har grävt ut vår damm och därmed fördubblat vattentillgången för snöproduktion. Dessutom har vi köpt in ytterligare fyra nya snökanoner. Detta gör att vi får möjlighet till att tillverka mer snö under kallperioderna.

– Med denna satsning hoppas vi ha anläggningen igång längre och utan avbrott – om det inte blir extrema värmeperioder förstås, säger Gary som räknar med att öppna Måttsundsbacken i mitten av december och ha den i full gång till jullovet.

Skidpass via webben

Anläggningen har fortsatt tre backar med liftsystem och en barnbacke.

– För att förenkla för kunderna och minska risken för trängsel i skidshopen inför vi denna säsong försäljning av skidpass via vår webb, berättar Gary.

Man bokar och betalar passet online och tar sedan en skärmdump eller printar ut passet, som sedan visas vid liftarna.

– Med Corona-reglerna ska det vara ungefär en skidstavs avstånd mellan åkare vid liften. Det brukar det ju vara ändå. Men vår personal kommer att hålla koll och man får bara åka en och en i liften, om det inte är ett sällskap eller en familj, förklarar Gary.

– Nu hoppas vi på kallt och fint väder ända fram till påsk. Alpina aktiviteter i friska luften är en härlig aktivitet – särskilt nu med Corona, säger Gary som förstås tycker att årets julklapp är skidpass och utrustning från Måttsundsbacken.

Park-satsning

En spännande nyhet denna säsong är att det planeras för en ny snowpark .

– Vi utformar den i samverkan med Luleå Freestyle och StiL Alpina, klubben vid Luleå tekniska universitet. Där finns ungdomar som verkligen vet hur en bra park ska vara, säger Gary som sett ett ökat intresse för parkåkning de senaste åren.

Parken är förhoppningsvis delvis klar att användas under jullovet och kommer att utvecklas successivt. Och under jullovet erbjuds förhoppningsvis även freestyleträning med landslagsmännen Linus Öjelind och Albin Holmgren. Det beror på hur rådande omständigheter utvecklas.

– Vi har även köpt in en hel del nytt och utökat sortimentet till vår shop och uthyrning. Vi försöker få till en lösning så gästerna kan båda hyra och handla via webben för att ge ytterligare service och minska risken för trängsel, berättar Gary.

Träning, tävling och god mat

Luleå Alpina, Luleå Freestyle och Friluftsfrämjandet finns på plats med skid- och snowboardskolor för olika åldrar och nivåer. Det går också att boka privat lärare.

Under säsongen arrangerar Luleå Alpina dessutom tävlingar.

Gary kommer i år att driva restaurangen i egen regi.

– Det blir en blandning av enkel och snabb mat till att börja med. Vi hoppas kunna utveckla det i framtiden. Och så finns förstås grillplatserna utomhus för de som vill fixa maten själva.

I Måttsundsbackens nya snowpark blir det förhoppningsvis träning i freestyle med landslagsmannen Linus Öjelind.

Källa: Måttsundsbacken

Kontakt:

Läs mer om Måttsundsbacken på www.mattsundsabacken.se eller via Facebook eller Instagram.

Inlägget Måttsundsbacken: Nya snökanoner och ny snowpark dök först upp på Luleå Gratistidning.