Med kvalitetsmat i generna… Petterssons Charkdelikatesser utökar och flyttar till Storheden

Det är mycket som skall på plats inför premiären tisdag 19 oktober. Janne och Fredrik Pettersson i full färd med att fixa skyltningen till den nya lokalerna. 

Från och med tisdag 19 oktober välkomnar Petterssons Charkdelikatesser sina kunder till nya och större lokaler på Storhedens handelsområde i Luleå. Här erbjuder de sina uppskattade klassiker och även en rad nya produkter. Plus en ny verksamhet inom catering.

– Med ökad efterfrågan, och därmed större produktion, blev till slut våra gamla lokaler i Notviken för små. Så nu gör vi en rejäl satsning med större och bättre anpassade lokaler i Storheden, och ett utökat sortiment, förklarar Fredrik Pettersson som driver verksamheten tillsammans med sin far Jan.

Nu är det dags att byta verktyg från hammare till köttkniv.

Mathantverk i generna

Företaget står för mathantverk av högsta kvalitet – något som tycks ligga i familjen Petterssons gener.

– Min farfars far, Bror-Axel, grundade BA Pettersson Charkuterifabrik i Notviken redan 1933. Fabriken såldes på 1970-talet. Då startade farfar Sam Briggens Livs på varvet ihop med sin bror Bernt. Och min pappa Jan öppnade J. Petterssons Chark i Boden 1996. Det var där jag lärde mig yrket, berättar Fredrik.

J. Petterssons Chark i Boden såldes till andra ägare år 2009 och Fredrik jobbade kvar ett år efter det, innan han bytte arbetsplats till Nordchark.

Omstart i Notviken 2014

Men 2014 hade suget efter att få ägna sig åt mathantverk – och inte minst tillverka kvalitetskorv – blivit för stort för Jan och Fredrik.

– Pappa ordande lokal i Notviken, där farfars far en gång alltså drev sin charkuterifabrik, och skaffade maskiner. Till en början var det på hobbynivå men så växte rörelsen och jag bestämde mig för fyra år sedan att sluta på Nordchark och ansluta till pappas verksamhet som fått namnet Janne Petterssons Charkdelikatesser, förklarar Fredrik.

Sedan dess har verksamheten hittat en entusiastisk kundkrets och vuxit allt mer.

Fabriksförsäljning till konsumenter

– Vi har fabriksförsäljning av chark- och köttprodukter direkt till konsument. Våra produkter säljs inte via några andra butiker. Produktionen präglas av vår kärlek till mat och lokala råvaror så långt det bara är möjligt, säger Fredrik.

Bland storsäljarna finns Falukorv, köttsoppa, rökt fläskfilé, mört nötkött av högsta kvalitet och äkta hamburgerkött. I sortimentet finns en lång rad härliga korvar och riktig gammaldags blodpudding.

Nyheter i sortimentet

– Vi kommer att ha kvar hela sortimentet i våra nya lokaler i Storheden plus en rad nyheter. Bland nyheterna finns till exempel ett ännu större utbud av kött, potatisgratäng och olika såser, berättar Fredrik.

Med den nya lokalen i Storheden får Petterssons Charkdelikatesser också en mycket bättre exponering med större flöde av potentiella kunder.

– Ja, det blir nåt helt annat än i Notviken där inte värst många passerar av en händelse. Det ligger ju lite mer avsides, menar Fredrik.

Olivia ?, Stefan Möllegren, Janne- och Fredrik Pettersson utanför nya lokalerna på Storheden.

Nyanställd kock och catering

För att möta expansionen har Fredrik och Jan anställt kocken Stefan Möllegren, vilket betyder att det nu arbetar totalt fem personer i företaget.

– Med Stefan på plats kommer vi dessutom att erbjuda catering. Stefan har en finfin grillvagn som passar utmärkt vid fester som bröllop och bemärkelsedagar, säger Fredrik.

Källa: Petterssons Charkdelikatesser

Kontakt:

För mer information besök www.jpcharkdeli.se eller följ Janne Pettersson Charkdelikatesser på Facebook.

Inlägget Med kvalitetsmat i generna… Petterssons Charkdelikatesser utökar och flyttar till Storheden dök först upp på Luleå Gratistidning.