Navis har haft full fart från start

När Navis började sälja snöskotrar och fyrhjulingar 2011 var värdet på den första ordern sju miljoner kronor. Något som innebar en del sömnlösa nätter för ägaren Ronny Rönnberg. Men satsningen lyckades och i dag är man störst på sina varumärken i ­Sverige.
– Vi har utvecklats på ett väldigt positivt sätt och ska fortsätta göra det, säger Ronny.

På Navis är Arctic Cat och CF Moto två starka varumärken som bidragit till att göra företaget till vad det är i dag. Det första var redan etablerat i Sverige när Navis startade, men CF Moto har vuxit kraftigt de senaste åren.
– Det är absolut något som varit bra för oss, och nu är vi störst i Sverige både på Arctic Cat och CF Moto. Det roliga med just CF Moto är att det är maskiner som lockar in kunderna med ett lågt pris, men där produkten faktiskt lever upp till högt ställda förväntningar. Deras ATV:er fungerar lika bra som konkurrenternas, säger Ronny Rönnberg.
Han har planer för hur Navis ska utvecklas, bland annat med fler produkter i butiken, men exakt vad det handlar om är inte offentligt än.
– Vi kommer även fortsättningsvis att hålla fast vid snöskoter och ATV och ser att det finns en positiv utveckling. Vi har ett väldigt bra läge för butiken, på ­Storheden, och var också de första som satsade på att ha den här typen av försäljning där. Det har fungerat väldigt bra.

Nyckeln i att fortsätta utvecklas?
– Vi har attraktiva varumärken och tänker alltid att vi ska behandla kunden på det sätt vi själva vill bli behandlade på. Det är en av nycklarna, säger Ronny Rönnberg.

Text: Hans L Olofsson