Nordprofils plåtproduktion firar ett år med nya framtidssatsningar

Vi går igenom behoven och förutsättningarna i varje enskilt uppdrag och utformar och tillverkar sedan precis det som behövs i våra anläggningar, förklarar Jens Hardegård, VD och koncernchef för Nordprofil Byggplåt AB.

 

Nu är det ett år sedan Nordprofil startade verksamheten i Luleå.
– Det blev ett speciellt startår med pandemin. Men efterfrågan har varit stor från en stark byggmarknad. Vi ser positivt på framtiden och investerar i anläggningen för framtiden, säger Jens Hardegård, VD och koncernchef för Nordprofil Byggplåt AB.

Många verksamheter har påverkats negativt under pandemin. Men både den professionella och privata byggmarknaden har utvecklats starkt. Efterfrågan på nya och renoverade bostäder och lokaler har vuxit kraftigt, liksom intresset för att fixa själv där hemma. Inte minst i Luleå och Norrbotten.

Detta har lett till en god efterfrågan på Nordprofils produkter från den nya anläggningen i Luleå. Och att många valt produkter från just Nordprofil har sina tydliga skäl.

Lokalt och skräddarsytt

– Att vi producerar lokalt innebär att vi kan erbjuda våra kunder korta ledtider och snabb service på en hög nivå. Det uppskattats och är helt klart en konkurrensfördel för oss, säger Jens.

En annan viktig fördel som Nordprofil erbjuder är att man tillverkar allt skräddarsytt efter varje kunds behov.

– Vi går igenom behoven och förutsättningarna i varje enskilt uppdrag och utformar och tillverkar sedan precis det som behövs i våra anläggningar, förklarar Jens.

Brett utbud

Och Nordprofils skräddarsydda utbud spänner över ett brett register.

– Vi tar oss an alla uppdrag från ett fönsterbleck till hela systemlösningar för tak och fasader. Vi kan även ordna plåtlösningar till skorstenar, vattenavrinning och taksäkerhet. Vi levererar det färdiga plåtmaterialet med alla tillhörande beslag och detaljer. Det gör monteringsarbetet enkelt och effektivt, menar Jens.

Investerare i nya verk

Han ser mycket ljus på framtiden för Nordprofils plåtproduktion i Luleå.

– Marknadsbilden framåt ser mycket bra ut och därför har vi fattat beslut om en större investering. Det gäller profilverk för två klassiska tak och väggprofiler, s.k. TP20 och TP45 som kommer att installeras till vintern.

Och vem vet, snart kanske det även blir nyanställningar.

– Jo, det är inte alls omöjligt. Vi är fyra personer idag och om efterfrågan fortsätter att se så här positiv ut lär vi behöva bli fler, säger Jens.

 

Fakta Nordprofil
Nordprofil är en av Norrlands största tillverkare av byggplåt med tillbehör. Företaget säljer tak- och fasadplåt med tillbehör, som plåtlister och beslag, takstegar, takrännor, taksäkerhet samt plåtinklädnad för exempelvis villor, maskinhallar och industribyggnader. Kundtjänsten och tillverkningen sker via dotterbolagen: Nordprofil Luleå Byggplåt AB, Johanssons plåt i Örnsköldsvik AB och Vännäs plåt AB.

Källa: Nordprofil

Inlägget Nordprofils plåtproduktion firar ett år med nya framtidssatsningar dök först upp på Luleå Gratistidning.