Norran i Skellefteå får konkurrens av en till gratistidning

Norran i Skellefteå är inte längre lokal utan köptes under hösten 2019 upp av Norrköpings Tidningar som lade ned tryckeriet i samband med övertagandet där även Piteå-Tidningen ingick.

Skellefteå Gratistidning börjar med utdelning i Skellefteå under april. Den tidigare lokalt ägda dagstidning Norran får konkurrens av en till gratistidning. Sedan tidigare finns Megafonen och Skellefteå Guiden båda med månadsutgivning. Det är Norrbotten Gratistidning som nu även erbjuder spridning i norra Västerbotten.

– Våra tidningar har haft positiv utveckling de senaste åren då många annonsörer vill nå ut ordentligt och gratistidningarna mer och mer blivit det enda alternativet. I Skellefteå såväl som i Norrbotten går utvecklingen på högvarv med stora industrisatsningar och inflyttning så tajmingen känns rätt, förklarar Peder Gidlund, ägare och ansvarig utgivare för gratistidningarna i Norrbotten.

Peder Gidlund, ägare och ansvarig utgivare Norrbotten- och Skellefteå Gratistidning på vägen mellan Piteå och Skellefteå.

Företaget ger ut tidningar i Norrbotten och på Gotland som delas ut gratis till över 150 000 hushåll och företag varje vecka. Grunden till tidningsverksamheten spirar från det anrika Kiruna Annonsblad som firade 60 år förra året.

En gång i månaden

Skellefteå Gratistidning kommer ut en gång i månaden till att börja med. Utgivningarna är matchade för att inte krocka med de befintliga gratistidningarna. På det sättet har annonsörerna möjlighet att nå ut varannan vecka vilket är uppskattat menar Skellefteå Gratistidning. Det blir lite för sällan att endast komma ut en gång i månaden.

Locals bjuds in

Norrbotten- och Skellefteå Gratistidning är inte som ett traditionellt mediahus med journalister anställda utan man öppnar upp och bjuder in det lokala att medverka och bidra på ett positivt sätt.

– Vi vill ha kontakt med föreningar och organisationer som vara med på resan och skapa en lokal relevant tidning. Även lokala hjältar på nätet har mycket spännande saker man åstadkommer som är värt att lyfta fram, säger Peder Gidlund.

Källa: Skellefteå Gratistidning

Inlägget Norran i Skellefteå får konkurrens av en till gratistidning dök först upp på Luleå Gratistidning.