Nytt samarbete gör det lättare att hitta dagens lunchmenyer

Åke Tapani och Monica Stubé från Gratistidningen flankerar Fredrik Andersson, Wiseweb. Alla är laddade inför samarbetet kring lunchguider.

Norrbotten Gratistidning, som under lång tid haft lokala lunchguider på orterna där man ger ut tidningar, börjar nu samarbeta med Matochmat, som erbjuder bland annat lokala lunchguider i Luleå, Piteå, Skellefteå och Umeå.

– Tillsammans med Matochmat kan vi göra det enklare för lunchgästerna att hitta rätt när det gäller det stora lunchutbudet. Matochmat har dessutom andra smarta funktioner som ger både restauranger och lunchgäster ännu mer, säger Peder Gidlund, ansvarig utgivare för Norrbotten Gratistidning, som ger ut gratistidningar på flera orter i länet.

Samarbetet innebär att restauranger nu kan ansluta sig till Matochmat:s tjänster via Norrbotten Gratistidning, något som förenklar.

– Vi har återkommande kontakt med våra kunder, som i dag erbjuds heltäckande annonserings- och kommunikationspaket, bland annat det mycket uppskattade CrossMedia-abonnemanget, där vi arbetar över alla våra kanaler för att föra fram kundernas budskap. För kunderna i restaurangbranschen innebär det en stor förenkling att vi fortsätter bredda vårt utbud med en heltäckande lunchguide, där restaurangerna också kan få tillgång till ett unikt digitalt bonussystem, automatisk koppling till deras egna hemsida och Facebook, enklare produktion av utskrivna menyer med mera, säger Peder Gidlund.

I och med samarbetet kommer deltagande restauranger också att synas i den lokala gratistidningen och deras digitala kanaler.

– Vi har en enorm räckvidd och vet att läsarna ser de budskap som vi för fram. För restaurangerna är det viktigt att synas brett med sitt lunchutbud, och för det finns det inte en bättre plattform, säger Peder Gidlund, och fortsätter:

– Vi har alltid sett en stor fördel i att hitta lokala samarbeten. Tillsammans kan vi bli starkare, och det är ett led i vår genomgående tanke att arbeta lokalt och inte skicka kundernas annonspengar till externa ägare i södra Sverige, säger Peder Gidlund.

Gediget system

Wiseweb i Piteå är de som utvecklat systemet. De har fått positiv feedback då det är enkelt att använda för restaurangerna. De behöver bara lägga in sina luncher på ett ställe och de sprids sedan i många olika kanaler, nu också i de lokala gratistidningarna.

– Vi har hållit på i flera år och för restauranger som använder Matochmat blir det ett stort mervärde med en större spridning, menar Fredrik Andersson på Wiseweb i Piteå som står bakom tekniken.