Rekordhögt söktryck på Internationell orkesterakademi I

Rekordhögt söktryck på Internationell orkesterakademi I

– Detta är den tredje antagningsomgången och ett bevis för att vår akademi har blivit känd och fått gott renommé, både nationellt och internationellt, säger Petter Sundkvist, professor vid Luleå tekniska universitet och fortsätter.

– Musikvärlden är liten och det enda som på sikt hjälper vid rekrytering är att de studenter som lämnar sprider goda vitsord. Söktalen i år visar på den höga kvalitén. En annan orsak till det höga söktrycket är att i stort sett alla våra studenter vunnit provspelningar och fått jobberbjudan redan under utbildningen.  

Samarbete med Kungliga Filharmonikerna

Internationell orkesterakademi I är ett samarbete mellan Luleå tekniska universitet och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Utbildningen ges på plats i Stockholm och varje vecka drillas studenterna av Kungliga Filharmonikernas stämledare och anställda vid Musikhögskolan i Piteå. Studenterna får bland annat individuell undervisning på sina respektive instrument, omfattande kammarmusikspelande och möjlighet att medverka i konsertproduktioner med Kungliga Filharmonikerna.

– Internationell orkesterakademi I är en unik möjlighet att få vässa sina musikaliska och tekniska färdigheter i nära musikantskap och dialog med de ledande musikerna i en av världens främsta orkestrar. Därtill få lära sig att hantera provspelningssituationer, de sociala kraven och musikerkollektivets förväntningar, säger Petter Sundkvist.

Kontakt

Sundkvist, Petter – Professor

Organisation: Musikalisk gestaltning, Musik och dans, Institutionen för konst, kommunikation och lärande

Telefon: 0911-72602

 Detta inlägg finns i sin helhet på Luleå Tekniska Universitet hemsida https://www.ltu.se/ltu/media/news