Salong Kreativ satsar och utökar lokalerna

Sofia Lantz och Johanna Zorn blickar framåt i Salong Kreativs utökade lokaler.

Det är oroliga tider men entreprenörerna Johanna Zorn och Sofia Lantz som driver Salong Kreativ väljer att expandera med större lokaler och anpassningar för att ännu bättre möta kundernas behov. De hoppas också på att inspirera andra att fortsätta att vara kreativa och att satsa på det lokala.

– Vi funderade på hur vi kunde anpassa oss efter kunderna och få fler som vill besöka oss i tider av social distansering och kom fram till att satsar och utökar lokalerna, berättar Johanna Zorn och Sofia Lantz. De skrattar och fortsätter.

– Vi hann tänka både två och tre varv! Är vi helt tokiga som bygger ut nu när de flesta drar i handbromsen? Men vi kom fram till att det känns helt rätt. Vi måste visa att vi vågar satsa och att vi lyssnar på våra kunder.

Dubblar lokalytorna

Salongen Kreativ har funnits i samma hus som Pontusbadet och Luleå Energi Arena från starten. Nu tar man över den tomma grannlokalen och dubblar därmed sin yta. Det innebär att man kommer att kunna ta emot kunder i varsitt rum och anpassa sig efter de behov som finns.

– Våra kunder vill fortsätta komma hit men många har frågat efter möjligheten att få sitta ensamma och nu när vi kan bygga ut lokalen så kommer det att fungera perfekt, säger Johanna.

Egen entrédörr

Ombyggnaden öppnar också upp möjligheten att ha en egen entré från parkeringen bakom badhuset/sporthallen från den dörr som idag används som personalingång.

– Tanken är att vi ska kunna slussa in kunder den vägen som just nu inte vill gå den vanliga entrén via badhusfiket eller foajén, berättar Johanna och Sofia.

– Men vi har också tänkt att den nya entrédörren ger oss möjlighet i framtiden att ha andra öppettider än resten av byggnaden ifall vi får behov av det.

Hoppas att fler vågar

Johanna och Sofia hoppas att deras idé kan inspirera andra att satsa. Att våga tänka i nya banor.

– Vi hoppas att fler tänker lite annorlunda och ser möjligheten att satsa mitt i krisen. Vi måste utgå från att vi ska klara det här och att livet kommer återgå till det normala inom en inte alltför lång framtid, avslutar Johanna Zorn och Sofia Lantz på Salong Kreativ.