Våga satsa

Förberedelser för filminspelning. Erik Pexer, Anna Pexer, Jan-Olof Granqvist och Edison.
Fotograf: Tomas Bergman, Sluice Box

5-årsjubilerande YARN Filmbyrå i Luleå nyanställer och utvecklar verksamheten under pandemin. Genom satsningarna stärker man utbudet och affären – och lyfter företaget.

Istället för att ligga lågt har YARN Filmbyrå valt att satsa under det gångna året. Man har anställt ännu en filmare, med spetskompetens inom dokumentär filmproduktion, och i och med detta kompletterat och utvecklat verksamheten som har sin huvudverksamhet inom reklamfilm och företagsfilm.

Anna Pexer, producent och affärschef YARN:
– I tider som dessa måste man våga satsa. Våga vara visionär. Lyfta blicken och se framåt, över horisonten. Och bestämma sig för vart man vill och vad man tror på.

Ökad bredd

– Kunderna efterfrågar alltmer blandade typer av produktioner, i både korta och längre format. Vi har nu spetskompetens inom såväl reklamfilm som dokumentärfilm och reportage vilket stärker vårt utbud och vår konkurrenskraft. Det är vad vi vet ingen annan byrå i Norrland som har den kompetens och erfarenhet vi har. Det ger kunden såväl kvalitet som trygghet.

Lyft för företaget

Det ger och gör mycket gott att anställa. – Förutom kompetens och erfarenhet, så är det härligt med ny input och de nya infallsvinklar det tillför företaget och produktionerna menar Anna. Det gynnar det kreativa arbetet och höjer arbetsglädjen. Det blir också enklare att göra större produktioner.

YARN samarbetar också gärna med andra företag för att tillgodose kundens behov. Det kan vara kampanjer med såväl filmproduktioner som exempelvis print eller utomhusskyltar. YARN är alltid intresserade av att utveckla nya samarbeten och hitta nya kanaler för kunden. Varför skulle exempelvis inte en tidning kunna vara ett visningsfönster för film?

Källa: YARN

Inlägget Våga satsa dök först upp på Luleå Gratistidning.