”Vi vill inspirera till nya härliga kök och skön hembelysning”

Det känns jätteroligt att åter öppna butiken i Luleå efter renoveringen. Nu med det nya konceptet ELON City Butik och fullt fokus på kök och belysning, säger VD Alexander Berglund som äger butiken ihop med pappa Bo och Melker Karlsson – också känd som ”Melkman” i NHL-laget San José Sharks.”

Efter en omfattande renovering har ELON Ljus & Kraft i Luleå åter öppnat butiken – nu med nya konceptet ELON City Butik med tydligt fokus på kök och belysning.

– Vi vill vara en levande butik där kunderna får inspiration och rådgivning från idé till färdiginstallerade kök och genomtänkt belysning i hemmet. Och vi kommer att satsa på spännande butiksaktiviteter som matlagningsevenemang, säger Alexander Berglund som driver ELON Luleå City och ytterligare två butiker i Skellefteå och en i Stockholm.

Renoveringen av ELON i Luleå har pågått sedan juli månad och nu är den tidigare ganska mångsidiga butiken en s.k. ELON City Butik med specialinriktning på kök och belysning.

– Vi har gjort om det mesta – innertaket är höjt och ommålat för att anpassas till vårt sortiment av lampor, all butiksinredning är ny, golv och skyltfönster är utbytta och vi har fått en ny köksutställning, berättar Alexander.

Köks- och matinspiration

I köksstudion finns komplett inredning från Creoform och tre inbyggnadsugnar från Husqvarna.

– Här har vi utrymme för härliga matlagningsevenemang kvällstid tillsammans med partners, leverantörer och kunder. Vi vill inspirera till att förnya köksmiljöer och ha roligt med matlagning, säger Alexander.

Han menar att Creoforms kökslösningar ger stora möjligheter att skapa sitt drömkök på ett både personligt och kostnadseffektivt sätt.

– Creoform har ett av marknadens största utbud av modeller, material, kulörer och tillbehör.

I mitten Elons kökssäljare Hans Porsberger med kunderna Sara Lantz och Henrik Bergdahl vid ELONs nya köksstudio under invigningen av den renoverade butiken. 

Naturnära design och ångugn

Höstens inredningstrend är naturnära kulörer och material i basen med färgstarka och personliga accenter. Detta möter Creoform bl.a. med naturliga träköket Robus Exclusive. Här kan inredningen av ask t.ex. förses med varmgrå färg och kompletteras med bänkskivor i svart sten. Något som passar fint att kombinera med t.ex. tapeter i mer vågade kulörer.

– Till köket har vi också en omfattande sortiment med vitvaror från Husqvarna, ASKO och Smeg. En spännande nyhet och tydlig trend är ugnar med 100 procent ånga, vilket gör att maten behåller mer näring och smak. Vi har ångugnar med s.k Sous Vide-program som gör att man kan hålla en jämn ström av ånga i en exakt temperatur. Det ger ett perfekt resultat varje gång, förklarar Alexander.

Trenden inom belysning går mot flera kompletterande ljuspunkter. Hos ELON Ljus & Kraft finns ett stort sortiment med många nyheter – inte minst från svenska tillverkare som Belid, PR Home och Watt &Veke.

Ljusslingor och fotogenlampor

Även inom belysning har ELON Ljus & Kraft utvecklat och förnyat sortimentet.

– Belysning är viktig i köket och hela hemmet. Trenden går mot flera olika ljuskällor som kompletterar varandra. I denna helhet är också ljusslingor med dimrar allt mer uppskattade, berättar Hjördis Boudin, som är ansvarig för belysningsdelen i butiken.

Här finns alla typer av armaturer – inte minst svensktillverkade som det breda utbudet från Belid och designlampor från PR Home och Design for The People.

ELON Ljus & Kraft i Luleå är nu specialinriktat på kök och belysning med rådgivning, evenemang och förnyat sortiment.”

Från idé till installation

ELON Ljus & Kraft har erfaren personal och erbjuder full service från idé till installation.

– Våra skickliga medarbetare hjälper kunder med hela processen. Vi kan göra hembesök eller bolla idéer via mail och telefon, för att sedan ta fram förslag med bl.a. 3D-ritningar vad gäller kök. Och naturligtvis ordnar vi hemleverans och installation, säger Alexander.

Källa: ELON Ljus & Kraft Luleå

Kontakt: För mer information följ ELON Ljus & Kraft Luleå på Facebook eller besök www.elon.se

Inlägget ”Vi vill inspirera till nya härliga kök och skön hembelysning” dök först upp på Luleå Gratistidning.