Vinnare och motiveringar Business Evening – Luleå Business Awards

Kulturens hus i Luleå huserade årets Business Evening - Luleå Business Awards.

Under torsdagen gick Luleå Business Award – Business Evening av stapeln på Kulturens hus i Luleå. Här listas kvällens alla vinnare.

Vinnare vid Luleå Business Award – Business Evening

Luleå kommuns företagarstipendium 2017

Vinnare: LINDBERGS KONST & RAM

Motivering:

Aktiebolaget Lindbergs Konst & Ram kombinerar hantverksmässig fulländning med konstnärlig kreativitet. 
Lindbergs Konst & Ram är en stimulerande mötesplats som bidrar till att stärka den kulturella och kreativa näringen i Luleå och därigenom ökar stadens attraktivitet. 
Hos Lindbergs Konst & Ram levereras både produkter och upplevelser.

Årets IT-Norrbottning 2017

Vinnare: ANDERS BERGLUND

Fortlax IT

Motivering:

Anders Berglund har med stor beslutsamhet och tålamod arbetat för att, med Norrbottens naturliga förutsättningar, bli en ledande leverantör av datalagringstjänster. 
Han har skapat en av Europas säkraste och mest professionella anläggningar för IT-drift och datalagring – Europas Fort Knox.

Årets IT-organisation 2017

Vinnare: MIRROR

Motivering

Mirror erbjuder sina kunder tjänster baserat på webbteknik. 
Företaget drivs med stort engagemang, hög kunskap och passion i allt de tar sig för. 
Med sin etablering i Kalix är de goda ambassadörer för Norrbotten. 
Mirror är ett företag med mycket hjärta och det märks inte minst på deras nöjda medarbetare – det finns ingen måndagsångest!

Årets UF-ambassadör i Luleå 2017

Vinnare:
 MONICA WIKSTRÖM JOHANSSON

Motivering

Visar i handling att tron på unga människor är stor och arbetar motiverat för att stärka ungdomars tro på sin egen företagsamhet. 
Den här UF-ambassadören är en föregångare när det handlar om att engagera näringslivet i Ung Företagsamhet då hon för flera år sedan initierade möjligheten för eleverna i Luleå att pitcha sina affärsidéer för lokalt näringsliv. 
UF-ambassadören har tagit med sitt engagemang för verksamheten i sina olika yrkesroller. Nu senast genom att ta ett aktivt grepp och blivit silverpartner för att ytterligare kunna stötta UF-eleverna med exponering och säljtillfällen.

The Arctic Sweden International Business Award 2017

Vinnare:
 INDEX BRAILLE

Motivering

Med en mycket stark exportutveckling, tydlig social profil och en produkt som behövs långt utanför Sveriges gränser, är årets Vinnare av The Arctic Sweden International Business Award ett världsledande företag som har ett socialt engagemang samt tar hänsyn till människor och miljö. 


Genom att använda ny teknologi för att hjälpa synskadade världen över, bidrar företaget att profilera regionen och därmed sätta Arctic Sweden på den internationella kartan.

Årets handelspris 2017

Vinnare: 
SHOP IN LAPLAND

Motivering

Med näsa för affärer och koll på omvärlden samt genom att värna om hållbarhet har entreprenören Gunilla Burman skapat en attraktiv butik i världsarvet Gammelstads kyrkstad. 

Med ett kreativt och väl genomtänkt koncept som genomsyras av kvalitet och förståelse för marknadens efterfrågan har Shop In Lapland lyckats nå kunder från världens alla hörn. 

Butikens fokus på det genuina och lokalproducerade hantverket tillsammans med ett hjärtligt bemötande gör att man gärna vill köpa med sig en bit av Lappland hem!

Årets nya företagare 2017

Vinnare: SOFIA GRÖDAHL o LISA HELLMÈR
Grödahl & Hellmér AB

Motivering

Årets nya företagare i Luleå 2017 har näsa för affärer. 
Man erbjuder en produkt som underlättar för företagen att marknadsföra sig i en ständigt ökande konkurrens, som ökar i betydelse nationellt såväl som internationellt och som utmanar etablerade affärsmodeller. 

Affärsidén genomsyras av hållbarhet, 
grunden till långsiktig lönsamhet är lagd och potentialen till tillväxt gränslös!

Årets företagare 2017

Vinnare: JOHAN LARSSON 
NYAB

Motivering

Johan har med NYAB utmanat både kunder och konkurrenter på ett sätt som visat sig lyckosamt och vunnit respekt i bägge leden. Så lyckosamt att han vunnit stora kontrakt och attraherat fler kompetenta medarbetare, som på samma sätt som Johan själv jobbar för att vinna ny mark. 

Den imponerade tillväxten talar för sig själv. Vi är övertygade om att nya kapitel i framgångssagan om NYAB kommer att skrivas i framtiden …

Årets affärsängel 2017

Vinnare: JORMA MOBRIN

Motivering

Jorma Mobrin visar en enastående uthållighet i sina investeringar i Luleåregionen och är en utmärkt ambassadör för vår region. Genom sin kompetens, sin förmåga att bygga nätverk och sitt energiska arbete har Jorma möjliggjort en viktig nyemission i Skygd AB under 2016.
 En annan av Jormas tidigare investeringar värd att nämna
är framgångssagan Nordnav.
Jorma är en ytterst värdig mottagare av utmärkelsen 
”Årets Affärsängel…”

Källa: Luleå Näringsliv