​Eon installerar Exeris system för övervakning av elnät

​Eon installerar Exeris system för övervakning av elnät

Eon är angelägna om att reducera elavbrott och avvikelser i elnät. Därför inleder nu Eon Energidistribution AB ett samarbete med Exeri AB där man provar Exeris teknik för övervakning av elnät, Exeri SGS – Smart Grid SurveillanceTM, i ett område i Västernorrlands län.

Eon är ett stort internationellt energiföretag som driver utvecklingen mot mer hållbara och smarta lösningar när energimarknaden förändras. Eon satsar på:

  • Förvandlingen av gårdagens kraftledningar till morgondagens smarta energinätverk
  • Den ökande efterfrågan på innovativa kundlösningar
  • Den globala tillväxten av förnybara energikällor

Eon ser att globala trender – som hållbarhet och klimatskydd, digitalisering och teknisk innovation – förändrar energilandskapet. Samtidigt förändras Eon kunders energibehov. Resultatet av dessa förändringar är en helt ny energivärld – decentraliserad, grön och sammankopplad – som vi måste anpassa oss till.

I detta sammanhang passar Exeris unika system för övervakning av elnät väldigt bra.

Systemet ska minska elavbrott och ligger helt i linje med Eons strategi att satsa på lösningar som sätter kunden i fokus.

– Vi ser att Exeris system kommer att minska oönskade strömavbrott för slutkonsumenter, samt minska våra egna underhållskostnader. Tekniken ligger också rätt för vår strategi inom Eon att driva på utvecklingen för att göra elnätet smartare säger Peter Niklasson, ansvarig för Process och teknikstyrning inom Eon.

– Det är ett enormt intresse för vår produkt, vilket känns fantastiskt. Att nu ett internationellt välrenommerat energiföretag som Eon med god överblick över olika tekniklösningar väljer Exeris teknik för övervakning av elnätet är en mycket viktig order för oss säger Exeris VD Magnus Karlsson.

Källa: ABI – Arctic Business Incubator